Politic

Comunicat de presă PNL: 33,9 milioane de euro compensații pentru incendii și secetă

România primește sprijin european pentru daunele produse de incendiile și seceta din 2022. Comisia Europeană a aprobat solicitarea României privind accesarea de resurse financiare din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE), valoarea grantului acordat fiind de circa 33,9 milioane euro.

Această sumă se adaugă celor peste 141 milioane euro atrase de România, până în prezent, din acest Fond.

Secretariatul General al Guvernului are rolul de Autoritate Coordonatoare şi de Management a întregii activități referitoare la accesarea, implementarea și gestionarea ajutorului financiar nerambursabil acordat României din FSUE.

Europarlamentarii PNL continuă să susțină cauzele fermierilor români în forurile de conducere ale UE și să asigure că aceste fonduri vor fi utilizate eficient pentru a reconstrui și a revitaliza zonele afectate din România.

,,În sezonul primăvară-vară 2022, România a fost afectată de o secetă severă, cauzată de precipitații reduse care au dus la incendii devastatoare, afectând totodată culturile fermierilor la scară largă. Am susținut și voi susține mereu solidaritatea la nivel european prin măsuri de combatere a situațiilor de urgență. Totodată, acest demers este dovada clară a funcționalităților Politicii de Coeziune la nivelul Uniunii Europene.”, Daniel Buda, europarlamentar PNL.

Perioada de implementare a grant-ului FSUE este de 18 luni de la data aprobării acestuia, iar rambursarea efectivă a cheltuielilor va fi realizată pe baza unui proces de evaluare și verificare a documentelor înaintate de beneficiarii finali, în conformitate cu procedurile de justificare a cheltuielilor din FSUE.

Comunicat de presă PNL Botoșani

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page