Local

Clubul de lectură „Prietenii cărților” revine la Biblioteca Județeană

Este al patrulea an în care elevii clasei a III-a C de la Școala Gimnazială „Elena Rareș” Botoșani, împreună cu învățătoarea lor, Loredana Șușter, organizează Clubului de lectură ”Prietenii cărților”.

Începând cu anul 2019, întâlnirile din cadrul clubului au loc la Filiala nr. 2  din Grivița a Bibliotecii ”Mihai Eminescu”, unde d-na bibliotecară Brândușa Coteț îi întâmpină și îi conduce cu drag pe elevi în „împărăția” cărților. La întâlnirea de joi, 21 septembrie, copiii vor discuta despre cartea „DENȚIANA, Regina Armatei Zânelor Măseluță” de William Joyce.

Copiii citesc aceeași carte, încadrându-se într-un anumit interval de timp, de regulă,                3 săptămâni. Activitățile sunt diferite la fiecare întâlnire: se discută despre personaje, despre acțiunile lor, copiii își pun întrebări despre motivele acțiunilor, găsesc o altă rezolvare, un alt final cărților, dramatizează momente din povestire, mimează sau desenează. Interesante și extrem de îndrăgite de copii sunt „procesele”, organizate după toate regulile unei săli de justiție.

Cum personajele cărților citite sunt copii, problemele lor se regăsesc și în viața de zi cu zi a micilor cititori, iar rezolvările acestora devin mai ușoare.

În cadrul clubului de lectură,  copiii împart o magie incredibilă, ajung pe aceeași lungime de undă cu ceilalți, primesc confirmări, își recunosc simțirile sau discută în contradictoriu, ceea ce le oferă motive diferite de abordare, sesizează detalii care le-au scăpat, au ocazia să vorbească despre o serie de trăiri pe care, poate, nu le-ar dezvălui niciodată, cunoscându-se astfel mai bine pe sine.

Dar nu ar fi un club adevărat dacă întâlnirile nu ar avea loc la o cană de ceai, o limonadă, prăjituri sau alte bunătăți pe care le pregătesc și le servesc copiilor, părinții.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page