AgriculturaEvenimentLocal

Circa 10.000 de botoșăneni au luat cu asalt Stațiunea „Popăuți”, la cel mai mare târg agricol din județ – FOTO&VIDEO

Aproximativ 10.0000 de oameni au luat cu asalt, duminică, Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor „Popăuţi”, unde a avut loc cea de a 14-a ediție a Târgului Expozițional de Ovine și Pielicele Karakul, Bovine și Produse Tradiționale. Evenimentul a reunit cei mai importanţi fermieri, producători, procesatori şi crescători de animale din judeţul Botoşani.

La târg au participat circa 200 de fermieri din întreaga regiune a Moldovei, precum și membri ai Academiei de Zootehnie. Au fost prezenți și au vorbit despre semnificația acestui eveniment deputatul Costel Șoptică, prefectul Sorin Cornilă, senatorul Lucian Trufin și directorii instituțiilor de profil din Botoșani.

Mai multe formațiuni artistice au susținut un spectacol folcloric, pe scenă evoluând Ansamblul „Stejărelul” din Tudora, grupurile „Maria Stoianov” și „Ștefan Vodă” din Republica Moldova, Ansamblul „Dorulețul” din Durnești, „Doina Costeștilor” din Răchiți, Ansamblul „Trei Generații” din Flămânzi și „Așa-i jocu-n Roșiori” din Răchiți.

Târgul Expozițional este organizat de Asociația crescătorilor de ovine „MOLDOOVIS” și Stațiunea „Popăuți”, în parteneriat cu Primăria comunei Răchiți, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcția Județeană pentru Agricultură, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și Instituția Prefectului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page