EducatieLocal

Cinci elevi de la un liceu din Botoșani au fost polițiști pentru o zi – FOTO&VIDEO

Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani a primit vizita unor elevi de la Colegiul Național A.T. Laurian, care și-au dorit să petreacă câteva ore în umbra unui polițist pentru a putea observa îndeaproape care sunt activitățile pe care aceștia le desfășoară.

Noi le-am propus să fie polițiști pentru o zi și să participe la anumite activități împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic și cei ai Poliției Municipiului Botoșani- Biroul Rutier.

Aceștia au discutat cu polițiștii de investigații criminale despre modalitățile de audiere a persoanelor și locul în care se desfășoară această activitate.

Apoi a fost simulată pentru ei o scenă a locului faptei în cazul producerii unui accident rutier cu victime, iar elevii, împreună cu polițiștii criminaliști au desfășurat activitatea de cercetare la fața locului.

Ulterior, împreună cu polițiștii rutieri au participat la o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere, prilej cu care au putut observa care sunt procedurile de verificare a respectării regulilor de circulație de către participanții la trafic, precum și a documentelor pe care aceștia trebuie să le dețină în mod obligatoriu asupra lor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page