Politic

Cătălin Silegeanu: Să depășim prejudecățile, să lăsăm dialogul să înlocuiască stereotipurile rostogolite

Comunicat de presă:

În zgomotul cotidian care ne înconjoară, voci stridente au încercat să ne definească, să ne pună etichete, să ne încadreze într-un tablou pe care nu l-am ales. Spun asta nu ca o plângere, ci ca un apel la dialog, la înțelegere, la umanitate. Noi, membrii AUR din Botoșani, nu suntem o entitate abstractă, ci suntem vecinii voștri, oamenii pe care îi întâlniți pe stradă, colegii cu care împărțiți o cafea, prietenii cu care schimbați idei.

La baza acestui proiect politic stau oameni ca voi și ca mine: părinți care își doresc un viitor mai sigur pentru copiii lor, profesori pasionați care visează la o educație mai bună pentru elevii lor, ingineri și economiști care văd potențialul neexploatat al orașului nostru. Oameni care au ales să lase la o parte confortul zilei de azi pentru a munci pentru un mâine mai bun. Am întâlnit aici persoane care, deși ar fi putut alege calea mai ușoară, au abandonat poziții de putere și au ales să se alăture unei mișcări în opoziție, demonstrând că principiile și dorința de schimbare în bine sunt mai puternice decât orice interes personal.

Suntem adesea judecați superficial, pe baza unor clipuri de moment sau pe opinii preconcepute. Este simplu să etichetăm, să aruncăm cuvinte grele, dar este mult mai greu să ascultăm și să încercăm să înțelegem. Fiecare dintre noi poartă în spate povești nespuse, speranțe și vise, frământări și dorințe de a contribui la o lume mai bună.

Vă invit, așadar, să depășim prejudecățile, să lăsăm dialogul să înlocuiască stereotipurile rostogolite. Nu ne dorim altceva decât să lucrăm împreună pentru a aduce îmbunătățirile de care comunitatea noastră are atâta nevoie. Fie că ne susțineți sau ne criticați, vă rugăm să o faceți pe baza faptelor, a acțiunilor noastre, nu a etichetelor care ni se lipesc atât de ușor.

Să ne unim forțele, nu pentru un partid sau un altul, ci pentru Botoșani, pentru familiile noastre, pentru viitorul copiilor noștri. Acesta este apelul meu sincer către fiecare dintre voi: să construim împreună, dincolo de orice diferențe, o comunitate în care respectul și colaborarea să fie pilonii pe care se clădește fiecare nouă zi.

Vă mulțumesc tuturor celor care alegeți să ascultați, să reflectați, să deschideți o ușă către dialog. Împreună, putem face diferența.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page