Politic

Cătălin Silegeanu: Procurorii DNA au decis că primarul Cosmin Andrei rămâne sub control judiciar. Moment critic pentru viitorul administrativ al municipiului Botoșani

Procurorii DNA au decis că primarul Cosmin Andrei rămâne sub control judiciar încă 60 de zile, acuzat de fapte de corupție. În esență, dincolo de imaginea pătată a partidului care susține un candidat cercetat penal, alegătorii trebuie să înțeleagă că ne confruntăm cu un moment critic pentru viitorul administrativ al municipiului Botoșani.

Alegerea de a-l reinvesti în funcție pe Cosmin Andrei, în contextul acestor acuzații, este un joc periculos. Noile reglementări legislative stipulează că nicio persoană condamnată penal nu poate ocupa o funcție publică. Un verdict de vinovăție, indiferent de momentul său – pentru că poate fi o chestiune de timp – va duce la vacantarea forțată a postului de primar, aruncând orașul într-un haos administrativ și întrerupând proiectele și serviciile esențiale pentru comunitate.

Consecințele imediate ale unei astfel de situații nu se limitează doar la paralizia administrativă temporară. Municipiul Botoșani ar trebui să treacă prin procesul laborios și costisitor de a organiza noi alegeri pentru a umple golul de putere, timp în care proiectele în curs vor suferi întârzieri semnificative, afectând viața de zi cu zi a locuitorilor.

Este momentul ca alegătorii să cântărească cu seriozitate riscurile asumate prin votul lor. A alege un candidat cu un astfel de nor de incertitudine judiciară înseamnă a pune în balanță nu doar viitorul unui individ, ci destinul întregii comunități.

Este oare prudent să încredințăm conducerea orașului unei persoane ale cărei acțiuni trecute și prezentul sub semnul întrebării ar putea, în orice moment, să zădărnicească progresul și bunăstarea orașului nostru? Este o întrebare la care fiecare cetățean al orașului trebuie să se gândească profund înainte de a lua o decizie la urne.

Comunicat de presă Cătălin Silegeanu, candidat AUR la PRIMĂRIA municipiului Botoșani

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page