InfractionalLocal

Carte verde falsificată, depistată la Stânca

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean al R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră pentru ansamblul rutier condus, o poliță de asigurare tip carte verde falsificată.

 

În data de 06 martie a.c., în jurul orei 01.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, la volanul unui ansamblu rutier format din autoutilitară și semiremorcă, ambele înmatriculate în România, un cetățean al R. Moldova, în vârstă de 39 de ani.

Bărbatul a prezentat la control documentele printre care şi polița de asigurare obligatorie tip carte verde pentru autoutilitara cu care se deplasa. În urma verificărilor efectuate în bazele de date specifice s-a constatat că autoutilitara nu figurează ca fiind asigurată, documentul prezentat fiind fals.

Conducătorul auto a declarat că a preluat documentele de la firma la care este angajat, a verifcat ca polițele de asigurare să fie valabile, fără a avea cunoștință că una dintre acestea nu este autentică.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material sub semnătură privată și uz de fals, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page