InfractionalLocal

Carte de identitate falsă descoperită asupra unui bărbat din Republica Moldova

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca  efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie Republica Moldova asupra căruia au descoperit o carte de identitate falsă. 

 

În data de 17 octombrie a.c., în jurul orei 19.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un microbuz, un bărbat cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 40 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care, asupra bărbatului, a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din România având aplicate datele şi fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Tânărul a declarat că a procurat cartea de identitate în urmă cu două luni când se afla în Germania, prin intermediul unor cetăţeni  necunoscuţi, de origine sârbă, cărora le-a plătit suma de 150 de euro, cu scopul de a o folosi pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă în statele europene.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări  în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page