DiversePublicitate

Care este cea mai ușoară limbă străină?

Aceasta este o întrebare interesantă, deoarece însăși natura limbilor este de a fi un sistem holistic folosit ca instrument de comunicare între oameni. Așadar, toate limbile străine sunt complexe, dar ceea ce o persoană poate considera dificil este subiectiv. Fără îndoială însă, engleza este cea mai populară limbă de pe glob. Avantajele pe care le au cei care sunt fluenți în limba lui Shakespeare sunt evidente, iar dacă vrei și tu să îți îmbunătățești abilitățile, atunci primul pas este înscrierea la cursurile oferite de centrul lingvistic Twinkle Star: www.twinklestar.ro.

Revenind la întrebarea noastră, dacă presupunem că toate limbile sunt în mod fundamental capabile să satisfacă nevoile vorbitorilor lor, atunci toate limbile par a fi pe picior de egalitate din perspectiva dificultății.

Cu toate acestea, dificultatea (sau ușurința) de a învăța o limbă străină este legată, cu siguranță, de cât de asemănătoare sau diferită este limba respectivă față de propria limbă maternă sau față de alte limbi pe care le stăpânești deja.

Dacă, de exemplu, vorbești bine franceză și vrei să înveți engleza, atunci o “provocare” mai puțin dificilă va fi să înveți sistemul de scriere, deoarece ambele limbi au în comun aceeași scriere și același alfabet. Cu toate acestea, dacă vrei să înveți limba arabă, vei fi nevoit ca mai întâi să deprinzi un alfabet complet nou.

Pentru a stăpâni orice limbă străină, nu numai că vei învăța noțiuni de gramatică, vocabular, fonetică și fonologie, dar va trebui să devi familiar și cu elemente care țin de zona culturală pentru a înțelege diverse analogii și sintagme.

Dacă ne uităm la ortografia chineză, aceasta pare extrem de departe de convențiile de scriere ale vorbitorilor oricăror alte limbi, deoarece sistemul se bazează pe caractere, nu pe litere. Așadar, dacă ar fi să desemnăm cea mai dificilă limbă străină, atunci pe primele locuri s-ar situa o limbă precum mandarina sau araba.

Există un mod de a afla în mod obiectiv care limbi sunt mai ușor și/sau mai greu de învățat? Ei bine, conform unor studii efectuate, se pare că pentru vorbitorii de limba engleză cea mai ușoară limbă străină de învățat ar fi Afrikaans (o limbă sud-africană) și una dintre cele mai dificile este japoneza.

Vorbitorii de limba germană consideră că engleza este dificilă din mai multe motive, ca să nu mai vorbim de absurditatea diferenței dintre pronunția unui cuvânt și ortografia acestuia. Pentru germani, a căror ortografie și pronunție sunt guvernate de reguli stricte, ceea ce face limba să pară mai simplă, engleza este teribilă în această privință!

De ce este engleza ușor de învățat?

Unul dintre avantajele învățării limbii engleze este că în vocabularul acesteia există multe cuvinte pe care este posibil să le cunoști deja (de la televizor, internet, știri, filme etc.) sau pe care le-ai auzit frecvent.

Mai mult, spre deosebire de alte limbi, engleza nu are cazuri, nu are gen, nu presupune acordul cuvintelor și se poate spune că are un sistem gramatical simplu. Vorbitorii de limba engleză întâmpină uneori dificultăți atunci când învață limba română, deoarece nu sunt obișnuiți cu cuvinte care au gen.

Cum spuneam mai devreme, un alt motiv pentru care engleza este o limbă ușoară se datorează selecției vaste de resurse din care se poate învăța, inclusiv emisiuni TV, filme, muzică, podcast-uri, cărți și site-uri web. Engleza este cea mai studiată limbă străină din lume și există o mulțime de resurse disponibile pentru a ajuta vorbitorii fiecărei limbi specifice să învețe engleza.

Dacă ai hotărât să înveți limba engleză, te invităm să te alături Centrului lingvistic Twinkle Star. Poți alege cursuri de nivel începător, intermediar și avansat, precum și cursuri de pregătire pentru examenele Cambridge. Află mai multe: www.twinklestar.ro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page