Alte sporturiInternationalSport

Canotorii români, locul 1 în Europa la Campionatele Europene Under23. Cinci medalii de aur și patru de argint – FOTO

România a încheiat Campionatele Europene de Canotaj Under 23, desfășurate în perioada 3-4 Septembrie la Hazewinkel, în Belgia, cu o performanță extraordinară. Nouă medalii au fost câștigate de sportivii Federației Române de Canotaj, dintre care cinci de aur și patru de argint. România se situează astfel pe locul 1 pe națiuni în probele olimpice.

Federația Română de Canotaj a participat la Campionatele Europene de Tineret cu 38 de sportivi, grupați în 12 echipaje.

Prima medalie de aur pentru țara noastră a fost obținută în proba de  patru plus unu rame masculin (BM4+), prin echipajul compus din Andrei-Petrișor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Arteni, Alexandru-Laurențiu Danciu și Maria-Antonia Iancu. Sportivii noștri s-au impus în fața echipajului din Italia, încheind cursa Finală cu timpul de 06:28,96.

A doua medalie de aur a fost obținută în proba de patru rame feminin (BW4-), prin echipajul format din Estera Vîlceanu, Alina-Maria Baletchi, Manuela Lungu și Geanina Dumitrița Juncanariu. Cu un timp de 06:54,19, sportivele noastre s-au impus în fața echipajelor din Polonia și Marea Britanie.

Tot o medalie de aur au câștigat și sportivele din barca de patru vâsle feminin (BW4x). Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Druga, Alexandra Ungureanu și Patricia Cireș s-au impus în fața echipajelor din Cehia și Polonia.

Aur și în proba de 8+1 feminin (BW8+), pentru echipajul compus din Amalia Bucu, Andreea Iorgovan, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Alina-Maria Baletchi, Manuela-Gabriela Lungu, Geanina Dumitrița Juncanariu, Alice-Elena Turcanu, Elena Suta și Victoria-Ștefania Petreanu. Cu un timp de 06:28,28, sportivele noastre s-au impus în fața echipajului din Germania.

Ultima Finală a Campionatelor Europene Under 23 a venit cu a cincea medalie de AUR pentru România. Sportivii din barca de 8+1 masculin (BM8+), Andrei-Petrișor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Ceobanu, Andrei Lungu, Andrei Mândrilă, Claudiu Neamțu, Florin Arteni, Alexandru-Laurențiu Danciu și Maria-Antonia Iancu, s-au impus în fața echipajelor din Polonia și Marea Britanie, cu un timp de 05:41,44.

Argint pentru fetele din echipajul de patru plus unu rame feminin (BW4+), compus din Amalia Bucu, Larisa Bogdan, Lorena Constantin, Iuliana Timoc și Victoria-Ștefania Petreanu.

Tot medalie de argint au obținut sportivii din barca de dublu rame masculin (BM2-), Andrei Mândrilă și Claudiu Neamțu. Podiumul a fost completat de echipajele din Lituania și Croația.

A treia medalie de argint pentru țara noastră a fost câștigată în proba de patru rame masculin (BM4-), prin echipajul compus din Sebastian Timis, Ionuț Pavel, Constantin-Emanuele Sterea și Iliuță-Leontin Nuțescu.

Argint au obținut și în proba de dublu vâsle feminin (BW2x) Andrada-Maria Moroșanu și Iulia-Liliana Bălăucă. Podiumul a fost completat de echipajele din Grecia și Marea Britanie.

Mariana-Laura Dumitru a concurat în Finala A a probei de simplu vâsle feminin categorie ușoară (BLW1x) și a încheiat cursa pe locul 5. Tot pe locul 5 s-au clasat și sportivii Gheorghe Scripcaru, Cristian-Vasile Nicoară, Dumitru-Valentin Bucur și Gheorghe Morar, componenți ai echipajului de patru vâsle masculin (BM4x).

Locul 3 în Finala B pentru echipajul de dublu vâsle masculin (BM2x), compus din Costi-Daniel Neagoe și Ilie Lucian Aparaschivei. Sportivii ocupă poziția 9 în clasamentul general.

„Lotul de Tineret din cadrul Federației Române de Canotaj a demonstrat încă o dată cât este de valoros, iar asta mă face să prevăd un viitor din ce în ce mai strălucitor pentru canotajul românesc. Îi felicit pe sportivi pentru rezultatele obținute la Campionatele Europene de Tineret de la Hazewinkel, pentru cele nouă medalii obținute, cinci de aur și patru de argint. Sunt tineri, foarte talentați și muncitori. Au viitorul în față și, dacă vor continua în același ritm, au toate șansele să devină stele ale canotajului. Nu doar lor li se datorează aceste rezultate extraordinare, ci și antrenorilor și întreg staff-ului Federației, oameni dedicați ce pun piatră cu piatră la temelia performanțelor acestor sportivi. Felicitări tuturor! Nu în ultimul rând, mulțumiri partenerilor și sponsorilor F.R.C., care ne sunt alături pe acest drum al performanței: Herbalife Nutrition, Negro 2000 România, Construcții Erbașu, Onyx Fitness Club, UniCredit Bank, IBB HIB România, Maestro, Fiterman Pharma, Ciga Energy, Sano Vita, Apa Bucovina, Regina Maria, Fundația Țiriac, Țiriac Auto, Ford România, Pro Natura, Apele Române, BDO România, Primăria Orașului Pantelimon, ZUZU și Phoenicia Hotels”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page