Local

Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie” își sărbătorește hramul

Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de copii Botoşani, îşi serbează, joi 30 noiembrie 2023, hramul principal, cu ocazia prăznuirii Sfântului Apostol Andrei.

Programul liturgic dedicat acestei sărbători începe miercuri 29 noiembrie 2023, ora 1700, când se va oficia slujba Vecerniei unite cu Litia în cinstea Sfântului Apostol Andrei.

Joi 30 noiembrie 2023, programul liturgic va începe de la ora 700, cu slujbele Miezonopticii, Ceasurilor și Utreniei, iar de la ora 910 va începe Sfânta Liturghie savarsita de un sobor de preoti.

„Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al țării noastre, ne învață, și în prezent,  să căutăm mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu , lăsând pe planul al doilea preocupările materiale. Îi aşteptăm pe credincioşii botosăneni să fim uniți în rugăciune în aceste clipe de sărbătoare.” a declarat preotul paroh Marius Ciobanu.

 

Sf. Apostol Andrei s-a născut în Betsaida, orășel pe malul lacului Ghenizaret, fiul lui Iona, din Galileea, si fratele lui Petru, primul dintre ucenicii Domnului Hristos. Inainte de a fi Apostol al Domnului, Sfantul Andrei a fost ucenic al Sfantului Ioan Botezatorul.

El  a propăvăduit în Bitinia, Bizantia, Tracia si Macedonia, în tinuturile din jurul Marii Negre, pana la Dunăre și Scitia (adica Dobrogea noastra), si pana in Crimeea.

Sfântul Apostol Andrei a avut un sfârşit de mucenic, fiind răstignit, la Patras, lângă Corint, cu capul în jos, pe o cruce în forma de X, căreia i s-a spus mai pe urmă “Crucea Sfântului Andrei”.

 

Preot paroh Marius Ciobanu

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page