Local

Bibliotecă pe roți – proiect al Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu”

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”, care va marca 142 de ani de activitate, este una dintre instituțiile de cultură emblematice aflate în subordinea Consiliului Județean Botoșani.

În cadrul Programului Interreg VI-A NEXT România – Republica Moldova 2021-2027, Biblioteca „Mihai Eminescu” a depus spre finanțare un proiect inedit „SmartLib”, în cadrul căruia se va achiziționa un microbuz care să fie transformat într-o bibliotecă pe roți. „Acordăm o atenție deosebită copiilor din mediul rural, care au și ei nevoie de acces facil la informații. Biblioteca pe roți este soluția pe care o propun bibliotecarii noștri. Aceasta va merge periodic prin comunele care nu au bibliotecă și va oferi spre împrumut titlurile de carte copiilor și celor care sunt interesați de lectură”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, felicitând echipa de la Biblioteca „Mihai Eminescu” pentru proiectul pe care l-a scris în parteneriat cu Biblioteca Bălți.

Tot în cadrul acestui proiect vor fi achiziționate titluri noi de carte, vor fi implementate noi servicii de bibliotecă și vor fi organizate în paralel, la Botoșani și Bălți, o serie de acțiuni culturale.

Bugetul total al proiectului depus la finanțare este de peste 620 de mii de euro, din care 350 de mii de euro este bugetul prevăzut pentru Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”. 90% din buget reprezintă grantul european, iar 10% este cofinanțarea pe care o asigură Consiliul Județean Botoșani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page