LocalMeteo

Avertizare nowcasting! Cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii pentru județul Botoșani

Meteorologii au emis o avertizare nowcasting de tip COD PORTOCALIU, valabilă până la ora 19:00 pentru Dorohoi, Hudești, Suharău, Havârna, Ibănești, Șendriceni, Vârfu Câmpului, Cristinești, Dersca, George Enescu, Hilișeu-Horia, Păltiniș, Broscăuți, Mileanca, Pomârla, Darabani, Mihăileni, Corlăteni, Cândești, Cordăreni, Viișoara, Brăești, Concești, Văculești, Lozna și Dimăcheni.

Sunt prognozate: averse torențiale care vor acumula peste 25…30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 70…80 km/h, vijelie, grindină.

Populația din localitățile vizate a fost alarmată prin sistemul RO-ALERT.

Evoluţia fenomenelor meteorologice prognozate este permanent monitorizată atât prin Centrul Operaţional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, cât și în teren de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

Echipajele de pompieri de la toate subunitățile din județ sunt pregătite pentru a interveni în cel mai scurt timp în sprijinul cetățenilor.

‼ RECOMANDĂRI

▪închideți toate ferestrele locuinței
▪în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora
▪evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare și a elementelor de construcție ce pot fi ușor dislocate
▪sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime
▪evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ;
▪urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor;
▪în cazul unei situații de urgență reale, sesizați evenimentul la numărul unic 112.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page