LocalMeteo

Avertizare ANM! Județul Botoșani, plasat sub Cod galben de ploi, vijelii și grindină

Meteorologii au emis o nouă avertizare nowcasting tip cod galben de instabilitate atmosferică, în urmă cu puțin timp. Aceasta este valabilă până la ora 21:00 și vizează localitățile : Dorohoi, Hudești, Suharău, Rădăuți-Prut, Ibănești, Cristinești, Păltiniș, Darabani, Viișoara și Concești.

Se vor înregistra averse care vor acumula peste 20 – 25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină de mici dimensiuni.

O nouă avertizare nowcasting tip cod galben de instabilitate atmosferică a fost emisă, în urmă cu puțin timp, de Administraţia Naţională de Meteorologie și este valabilă până la ora 20:00.

Sunt vizate localitățile : Cristinești, Dersca, Hilișeu-Horia, Pomârla, Mihăileni, Cândești și Lozna.

Se vor înregistra averse care vor acumula peste 20 – 25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină de mici dimensiuni.

În perioada manifestării fenomenelor meteorologice, cetățenii trebuie să respecte următoarele recomandări:

✔fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;
✔ nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate;

✔parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;
✔îndepărtați copacii sau ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime sau pagube materiale;

✔nu atingeți firele căzute la pământ;
✔în timpul furtunii întrerupeți activitățile în aer liber și adăpostiți-vă în locuințe sau în spații care să vă asigure protecția, închideți ușile și ferestrele.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page