AdministratieNATIONAL

Au început lucrările la nodul rutier de tip turbion de la intersecția autostrăzilor A7 și A8

Au început lucrările la nodul rutier de tip turbion de la intersecția autostrăzilor A7 și A8, în zona Pașcani – Sodomeni, județul Iași, a informat marți Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași. Lucrările sunt parte a proiectului Autostrăzii A7, Bacău – Pașcani (Lot 3, Mircești – Pașcani).

Constructorul are mobilizate în acest punct aproximativ 70 de utilaje și 50 de autobasculante, lucrările executate în această perioadă constând în:
– decopertare strat vegetal
– relocare rețele utilități

Primul nod turbion din România, la intersecția A7 cu A8

La intersecția Autostrăzii A7 cu Autostrada A8 în zona Pașcani (lotul 3) se va construi primul nod rutier turbion, cu bretele de mare viteză, care va asigura toate relațiile de trafic între cele două autostrăzi, spunea la jumătatea lui februarie 2023 secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu, cu ocazia semnării contractelor pentru cele trei loturi ale tronsonului Bacău – Pașcani.

Cel mai spectaculos nod rutier va fi cel de la intersecția autostrăzilor A7 – A8 și va fi amenajat pe raza a două unități administrativ-teritoriale din județul Iași (Pașcani și Stolniceni Prăjescu), la circa 7 km de Pașcani, respectiv la km 71+374 al autostrăzii A7.

„Nodul rutier dintre autostrăzile A7 şi A8 are o geometrie aparte, fiind o construcție de tip turbion cu raze ale bretelelor cuprinse între 400 m și 600 m. Este o intersecţie de infrastructuri mari, aparte, unica lucrare de artă de acest fel în România. Acest nod rutier este de tip “A”, cu 12 pasaje. Pentru materializarea acestui nod rutier nu va fi nevoie de defrişări, iar amplasamentul se află departe de ariile naturale protejate, drept dovadă fiind Acordul de Mediu obţinut pentru acest obiectiv” , a declarat Gabriel Budescu, director general adjunct al CNAIR, citat de AloIași.ro.

______________________________________
Autostrada Bacău – Pașcani, lot 3 Mircești – Pașcani
Lungime Lot 3: 28,094 km;
Data semnare contract: 15.02.2023
Durată execuție: 30 luni;
Valoare contract: LOT 3: 1,76 miliarde de lei fără TVA;
Sursa de finanțare: fonduri europene nerambursabile – PNRR

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page