AgriculturaLocal

APIA Botoșani, diplomă de excelență pentru rezultatele în gestionarea fondurilor europene și naționale

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani a participat în perioada 6-7 iunie 2022, în Poiana Brașov, la un impozionul de analiză a implementării măsurilor delegate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură din PNDR 2014-2020, întâlnire care a avut drept scop realizarea unei ample analize la nivelul APIA a stadiului implementării măsurilor delegate din PNDR 2014-2020, precum și a stadiului absorbției fondurilor aferente acestora.

Evenimentul a reunit personalul de conducere de la nivelul APIA Central și al centrelor județene. Agenda a conținut atât o parte de analiză a măsurilor delegate, realizată pe fiecare palier de implementare, cât și o parte practică, prin organizarea a trei ateliere de lucru.

În cadrul simpozionului au fost dezbătute dificultățile întâmpinate de fermieri și centrele județene ale agenției în procesul de accesare, respectiv gestionare a măsurilor delegate, precum și principalele direcții de acțiune pentru îmbunătățirea fluxurilor și proceselor subsumate accesării măsurilor FEADR în viitoarea perioadă de programare și anume 2023-2027.

“La nivelul județului Botoșani au fost efectuate plăți de peste 70 de milioane de euro pentru femierii care au solicitat ajutor financiar în cadrul schemelor de sprijin derulate de APIA”, a precizat directorul executiv al APIA Botoșani, Liviu – Stelian Zaharia.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page