Meteo

ANM anunţă răcire drastică a vremii, ploi, lapoviţă şi ninsori. Vezi de când

Val polar peste România. Vremea se răceşte semnificativ în următoarele zile. Temperaturila maxime nu vor mai trece de 15 grade Celsius, potrivit ANM. Vor fi ploi, lapoviţă şi chiar ninsori.

Luni, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii noiembrie, însă local în vestul țării ziua va fi mai cald decât în mod obișnuit. În zonele joase de relief, mai ales dimineața și noaptea, va fi nebulozitate stratiformă – mai persistentă în regiunile estice și sud-estice și pe alocuri se va semnala ceață, asociate cu totul izolat cu burniță, iar în rest cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 și 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4…-3 grade în depresiunile intramontane și 9…10 grade pe litoral.

Marţi, temperaturile vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse ploi slabe în regiunile vestice și nord-vestice, dar local cu nebulozitate și pe suprafețe mici cu ceață – în prima parte a zilei și noaptea – în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 0 și 8 grade.

Miercuri, temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii noiembrie, însă local în sudul țării va fi mai cald decât în mod obișnuit. Cerul va avea înnorări și va ploua, cu o probabilitate mai mare pe parcursul zilei în vest, centru și nord și noaptea mai ales în sud-vest și centru. La munte, în zona înaltă, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 17 grade, iar cele minime între 0 și 10 grade. La începutul intervalului, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață.

De joi, vremea se va răci şi mai tare. Valorile termice se vor situa în marea lor majoritate sub cele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări, mai persistente pe parcursul zilei, când va ploua, cu o probabilitate mai mare în regiunile sudice, iar în zona montană înaltă aferentă vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul și sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 5 grade.

În Moldova, la începutul intervalului, valorile diurne vor crește ușor, de la medii de 9 grade, spre 12 grade. Începând cu data de 16 noiembrie, vremea se va răci semnificativ, iar la finalul primei săptămâni, mediile maximelor vor ajunge la 1 grad. Ulterior, valorile termice diurne vor crește din nou spre medii de 6…7 grade, normale pentru această perioadă din an. Valorile nocturne vor avea ușoare variații în primele zile din interval, cu medii în jurul a 3 grade. După data de 17
noiembrie, media minimelor va fi în scădere până la mijlocul intervalului spre -4…-3 grade, apoi va crește ușor până la 1…2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 17-22 noiembrie și după 26 noiembrie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button