Politic

Andrei Drancă, deputat USR: Guvernul a avizat negativ legea care interzice reclamele la jocurile de noroc

Comunicat de presă USR Botoșani:

Ducând țara într-un dezastru financiar, coaliția PSD -PNL a ocupat agenda publică doar cu discuții despre comasări și alegeri, iar, în tot acest timp, promisiunile și declarațiile despre problemele populației se dovedesc vorbe goale și simple manipulări.

Premierul Marcel Ciolacu a semnat zilele trecute un punct de vedere negativ pentru legea USR care interzice reclamele la jocurile de noroc în spații publice deschise, justificând că îi afectează veniturile la buget. Social-democratul dă dovadă de ipocrizie maximă, în condițiile în care a afirmat public, în repetate rânduri, că va stopa acest fenomen care distruge vieți. Punctul de vedere negativ al guvernului reprezintă o indiferență criminală față de dependenții de jocuri de noroc și familiile acestora.

Justificarea lui Marcel Ciolacu este că proiectul de lege USR „ar reduce veniturile la bugetul de stat”, iar inițiativa legislativă a USR ”nu a calculat impactul măsurii asupra operatorilor de jocuri de noroc”. Cu alte cuvinte, banii cu care se joacă Marcel Ciolacu, discreționar, din bugetul de stat sunt mult mai importanți decât viața și sănătatea a sute de mii de copii și adulți.

”Discutând oficial numai despre comasări și alegeri, guvernul tocmai a făcut un împrumut mai mare decât bugetul pe un an al sănătății publice din România. Altfel spus, de 1000 de ori mai mare decât bugetul propriu de dezvoltare al Municipiului Botoșani. Cam așa știu ei să managerieze banul public, dar trist este că își bat, din nou, joc de sănătatea și viitorul copiilor și tinerilor noștri.”, a declarat deputatul USR Andrei Drancă.

Pentru că se împlinesc doi ani de blocaj parlamentar marca PSD-PNL pe toate legile anti-păcănele pe care le-a inițiat USR, este evident că interesele celor de la conducere nu sunt ale cetățenilor simpli, ci ale operatorilor de jocuri de noroc. Românii ajung din nou victimele unui circ politic, iar viața și sănătatea lor este din nou sacrificată pentru interesele meschine ale politicienilor.

USR cere PSD și PNL să scoată de la sertar, în Parlament, și să voteze inițiativele legislative ce-și propun reducerea fenomenului dependenței de jocuri de noroc.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page