Informatii utileLocal

Aglomeraţie de camioane la intrarea în România, prin PTF Stânca-Costeşti – FOTO

O coloană de camioane care se întinde pe câţiva kilometri s-a format la frontiera dintre Republica Moldova şi România, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-Costeşti.

Maşinile de marfă, încărcate în special cu cereale din Ucraina, aşteaptă ore întregi pe partea moldoveană a frontierei pentru efectuarea formalităţilor de ieşire din Republica Moldova. Imaginile cu coada de maşini şi cu şoferii de camioane nemulţumiţi au apărut pe reţelele de socializare.

Reprezentanţii Serviciului teritorial al Poliţiei de Frontieră din Botoşani susţin că problema priveşte strict autorităţile din Republica Moldova, precizând că formalităţile de intrare în România sunt realizate într-un timp foarte scurt.

“Controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, Poliţia de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere. Media timpului de verificare a documentelor este de aproximativ 5-10 minute. În acest moment, timpul de aşteptare pentru a intra în ţară prin PTF Stânca este de maxim zece minute, fără a fi înregistrate aglomerări în punctul de trecere”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Minodora Răcnea.

Prefectul judeţului Botoşani, Sorin Cornilă, s-a deplasat, vineri, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-Costeşti pentru a analiza situaţia creată de numărul mare de camioane care aşteaptă să intre în România.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page