Local

Activități de promovare a profesiei de polițist, în unitățile școlare din Botoșani – FOTO

În perioada 15 – 21 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoşani, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfășurat activități de promovare a profesiei de polițist, în unitățile școlare botoşănene.

Caravana promovării profesiei de poliţist a poposit la trei unităţi de învăţământ din judeţ : Liceul Pedagogic Nicolae Iorga Botoşani, Colegiu Naţional Grigore Ghica Dorohoi şi Liceul Teoretic Dr Mihai Ciucă Săveni.

Activitățile desfășurate de către polițiști s-au realizat premergător evenimentului organizat de către toate structurile din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoşani, în data de 25 martie a.c., pentru a marca Ziua Poliției Române.

Pe parcursul întâlnirilor polițiștilor cu elevii din unitățile școlare s-a vizat informarea, conștientizarea, dar și sensibilizarea participanților față de aspectele definitorii ale profesiei de polițist, cu accent pe promovarea profesiei, dar și abordarea domeniului prevenirii consumului de droguri, răspunderii penale și, bineînțeles, siguranței în mediul online.

Totodată, s-a urmărit și oferirea unor modele de comportament, oferirea de exemple concrete de reușită în viață și profesie, prin împărtășirea unor experiențe de viață, adevărate ,,povești” din viața tinerilor polițiști, absolvenți ai unor instituții de formare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Pentru reușita demersului, polițiștilor din cadrul Compartimentuluin de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii li s-au alăturat și polițiștii din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Poliţiei municipiului Dorohoi şiPoliţieioraşului Săveni – structurile de ordine publică şipoliţie rutieră,  astfel că, în echipă, s-a încercat sensibilizarea unui număr cât mai mare de tineri care să fie motivați pentru a urma o carieră de polițist.

Pentru că prioritatea principală a polițiștilor vizează siguranța tinerilor, a comunității, prevenirea victimizării minorilor și cetățenilor, activitățile desfășurate în această perioadă, pentru a marca Ziua Poliției Române au urmărit pe lângă aspectele menționate și facilitarea comunicării cu comunitatea, apropierea de aceasta și prin prezentarea aspectelor din viața polițiștilor, cu accent pe moralitate, conduită civică și aspectelor motivaționale pentru profesia de polițist.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page