Local

A fost finalizată licitația pentru reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu” din municipiul Botoșani – VIDEO

A fost finalizată licitația pentru reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu” din municipiul Botoșani. Valoarea contractului este de 42.987.799 lei.

„După ce precedenta licitație a fost anulată, a fost un efort considerabil al colegilor noștri și țin să le mulțumesc pe această cale atât celor care au fost în comisia care a analizat cele 35 de firme, grupate în cinci asocieri, cât și celorlalți care au asigurat suportul pentru această licitație. Astăzi am încheiat ultimul document și avem firma câștigătoare pentru lucrările de reabilitare, după ce anterior am făcut consolidarea. Valorea licitației a fost diminuată în urma competiției dintre cele cinci asocieri. Dacă inițial am avut o valoare estimată de 47.541.000 de lei, atribuim astăzi contractul cu o valoare de 42.987.799 de lei asocierii D&D Construct SRL, cu Aedificium Projektentwicklung SRL din Cluj Napoca și cu subcontractanții pe care îi au în această asociere” a precizat Cosmin Andrei.

,,Aceste asocieri de firme au fost analizate în cadrul comisiei, iar o parte din aceste asocieri s-au prezentat și la licitația anterioară, unde au fost descalificate toate firmele pentru că nu au fost conforme, dar astăzi avem un câștigător reprezentat de această asociere la care am făcut referire. Bineînțeles, celelalte firme având termen de 10 zile pentru a depune contestație. Iar dacă nu se va depune nicio contestație, lucrările efective la Teatru vor începe în 15 zile. În cazul nefericit în care vom avea contestații la CNSC, lucrările pot începe în aproximativ o lună de zile, acesta fiind termenul în care se soluționează contestațiile depuse.
Nu va excede termenul de decembrie 2023. Avem contract de finanțare din fonduri europene din care au fost cheltuiți bani pentru lucrări care au însumat un procent de 18%, lucrări făcute ulterior consolidării. Am făcut consolidarea de 3 milioane de lei și acum executăm aceste lucrări cu fonduri europene în cuantum de 16 milioane de lei, iar diferența va trebui asigurată din bugetul local, prin contractarea unui credit” a mai declarat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page