RETETA ZILEI | Supă de năut în stil indian
Ingrediente
1 lingură de ulei de floarea soarelui
1 ceapă tocată
1 lingură de ghimbir ras
1 căţel de usturoi
1 lingură de garam masala,
850ml de supă de legume
2 morcovi tăiaţi cubuleţe.
1 conservă de 400g de năut
1 mână de fasole verde
chutney de mango şi de lipii calde (pentru servire)
Mod de preparare
Într-o tigaie se prăjesc laolaltă cu 1 lingură de ulei de floarea soarelui: 1 ceapă tocată, 1 lingură de ghimbir ras şi 1 căţel de usturoi zdrobit timp de 2 minute, până când se înmoaie.
Se adaugă 1 lingură de garam masala, se prăjeşte 1 minut, apoi se toarnă deasupra 850ml de supă de legume gata făcută şi 2 morcovi tăiaţi cubuleţe.
Se lasă pe foc 10 minute, apoi se adaugă o conservă de 400g de năut, scurs de apă, şi o mână de fasole verde. Se mai lasă pe foc 5 minute.
Merge servită alături de chutney de mango şi de lipii calde.
POFTA BUNA!
goodfood.ro