Important

NAȚIONAL | Se majorează salariile polițiștilor! Cine va beneficia de mărire

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că a obținut, vineri, o victorie mare în negocierile cu Ministerul de Interne.

În urma demersurilor făcute de Dumitru Coarnă, polițiștii vor beneficia de o majorare salarială semnificativă. Cine sunt agenții de poliție care vor primi bani în plus la salariu? Polițiștii vor urma să primească un spor de fidelitate, în funcție de vechimea în poliție – 5 ani/5%, 10 ani/10%, 15 ani/15% și peste 20 de ani/20%.

Totodată, agenții care au studii superioare în conformitate cu fișa postului vor beneficia de un spor de 25%. Șeful SNPPC a spus, pentru Bugetul.ro, că le-a solicitat șefilor MAI ca toți polițiștii cu studii superioare să primească acest spor. Însă, cei de la Ministerul de Interne au fost de acord să beneficieze de acestă majorare salarială doar polițiștii care au studii superioare în confomitate cu fișa postului. Spre exemplu, dacă are studii de Finanțe, va beneficia de acest spor doar dacă lucrează la un serviciu din poliție ce are legătură cu Finanțele.

De asemenea, vor beneficia de un spor de 30% toți polițiștii care lucrează în zona operativă. SNPPC, prin Dumitru Coarnă, a identificat 6.000 de polițiști de frontieră care, deși lucrau în linia întâi, primesc mai puțini bani decât șefii lor, care ocupă un post călduț la birou.

bugetul.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page