Important

LOCAL | Vicepreședintele CJ Botoșani despre protestatari: ,, Sunt îndreptățiți, dar trebuie să respectăm niște legi în țara asta”

Vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, a declarat joi că este alături de protestatari, de toți oamenii care sunt nevoiți să tranziteze drumul cu probleme mari din județ, însă legislația nu îi permite să intervină mai mult decât a făcut-o până acum. Pretențiile celor care au protestat de a semna contractul în 30 de zile și de a începe lucrările în 60 sunt lipsite de temei legal, a afirmat într-o conferință de presă vicepreședintele Consiliului Județean.

,,Am spus o tot timpul, dar problema este că trebuie să respectăm niște legi în țara asta. Eu nu pot interveni pe proceduri de licitații, nu pot să fac adresă la constructori să se prezinte la licitații. Mai ales că proiectul este pe fonduri europene, se respectă un calendar. Eu din martie am spus că imediat ce am văzut că nu s-a prezentat nimeni la licitație, la două săptămâni am avut reactualizarea indicatorilor tehnico-economici. Proiectul este finanțat din fonduri europene cu 70 milioane euro, dar s-a sărit din această sumă. Am asigurat diferența la proiect din excedentul bugetar al CJ-ului și proiectul este în procedură de licitație”, a spus Dorin Birta. Oficialul CJ a adăugat că nu-i convine să fie făcut răspunzător. ,,Ceea ce a avut de făcut Consiliul Județean a făcut. Eu personal nu pot fi făcut răspunzător e ce nu au făcut alte administrații înainte. Inclusiv pe drumul strategic și pe celelalte am făcut, am fost foarte aplecat asupra infrastructurii”, a adăugat vicele CJ Botoșani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page