Important

SPORT | Valeriu Iftime este la un pas de a se retrage din fotbal, pentru că nu ar suporta umilința

Valeriu Iftime este decis să iasă din fotbal în cazul în care echipa pe care o finanțează, FC Botoșani, va retrograda în eșalonul secund. Echipa moldoveană își va juca în următoarele 10 etape soarta pe prima scenă a fotbalului românesc, ba chiar existența.

Valeriu Iftime nu este deloc încântat de evoluția echipei în play-out-ul Ligii 1. Cu trei înfrângeri și o remiză, FC Botoșani se îndreaptă vertigionis spre eșalonul secund. “Eu nu pot face greva foamei, voi face o grevă totală, generală, dacă nu rămân în Liga 1. Eu o fac din plăcere, din obligaţie pentru oamenii din oraş şi pentru copiii ăştia. Nu câştig imagine, nu-mi trebuie notorietate, fac fotbal şi din ambiţie. Dar nu mai am putere, asta e construcţia mea morală la momentul acesta.  Eu, personal, nu mă simt în stare să intru în Liga 2“, a declarat Valeriu Iftime pentru ProSport.

Valeriu Iftime i-a mai amenințat pe jucători că se retrage

Valeriu Iftime a avut același discurs și în urmă cu trei ani, când FC Botoșani era tot într-o poziție incomodă din play-out. “Dacă echipa FC Botoşani va retrograda la finalul acestui sezon, atunci sunt aproape sigur că acest lucru va însemna şi sfârşitul fotbalului din oraşul nostru. Eu personal nu mai am niciun fel de motivaţie pentru a continua şi în Liga a doua. Jucătorii vor pleca şi ei la casele lor. Vom încerca să scoatem un profit de pe urma lor însă e greu de crezut că se va întâmpla asta. Am vazut ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ şi îmi e teamă că acelaşi lucru se poate întâmpla şi la noi”, spunea la vremea respectivă Valeriu Iftime.

FC Botoșani a fost la un pas de play-off

Nimic nu prevestea această situație la FC Botoșani. Echipa moldoveană a luptat până în ultima etapă, cu șanse reale, să prindă în premieră primele șase locuri din Liga 1. În ultima rundă a sezonului regulat, celor de la FC Botoșani le trebuia victoria acasă la Viitorul sau măcar un egal, coroborat cu o înfrângere a lui Poli Iași cu Hermannstadt. Din păcate pentru moldoveni, Viitorul a învins FC Botoșani cu 1-0 și gruparea lui Gică Hagi și-a câștigat dreptul să joace în play-off.

FC Botoșani, meci decisiv cu FC Hermannstadt

Pe FC Botoșani o așteaptă un meci extrem de greu. Elevii lui Liviu Ciobatoariu vor înfrunta, pe teren propriu, FC Hermannstadt. Moldovenii au 19 puncte, cu două peste gruparea sibiană pregătită de Vasile Miriuță, care este în momentul de față pe locul de baraj pentru rămânerea în Liga 1, și la trei de o retrogradare directă.

Partida FC Botoșani – FC Hermannstadt este programată sâmbătă, de la ora 18:30.

Sursa: digisport.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page