ImportantLocal

LOCAL | Noi reguli pentru şoferi!

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Registrul Auto Român (RAR) pun la cale noi reguli pentru şoferii din România.

Planul este ca aceste noi reguli pentru şoferi să fie implementate anul acesta, totul făcând parte din Strategia Naţional Rutieră pe care ministerul Transporturilor încearcă să o aplice.

Din seria noi reguli pentru şoferiASF şi RAR vor ca în caz de accident, dacă dauna este mai mare, atunci maşina va avea ITP-ul suspendat.

Şoferul va trebui să repare maşina pe banii lui, care apoi va fi trimisă din nou la verificare la RAR, unde va trebui să achite o taxă de 100 de lei.

Tot din acest an, şoferii români vor putea apela la „constatatorii de daune de independenţi”. Va exista o listă din care vei putea alege pe oricine, fără a mai merge la firma de asigurări.

Persoana aleasă va veni la tine acasă sau în locul dorit de tine şi va răspunde pentru ceea ce scrie în raportul de daună. Aceşti constatatori vor fi evaluaţi pe bază punctaj. Drept urmare, dacă nu îşi fac treaba, le va fi suspendată licenţa.

Autoritatea de Supraveghere Financiară lucrează la o bază de date comună cu BAAR (Biroul Asiguratorilor din România) şi va pune la dispoziţia Registrul Auto Român cazierul de accidente al unei maşini.

Drept urmare, atunci când ne vom cumpăra maşina dintr-un târg, vom da un SMS la Registrul Auto Român cu datele maşinii şi vom primi istoricul vehiculului: ce accidente a avut, numărul real de kilometri sau ce defecte tehnice au fost constatate la ITP.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page