Diverse

DIVERSE | Știi cât de sănătos este mărarul?

Una dintre cele mai des folosite plante în bucătăria românească, mărarul, îți pune la dispoziție o serie de beneficii incredibile pentru sănătatea ta.

Spre deosebire de alte plante, de la mărar poți folosi absolut orice componentă de la semințe până la tulpină. Acesta conține de asemenea ulei volatil, calciu, potasiu, sulf, fier, magneziu dar și sodiu, vitaminele A, B, C.

Deși la prima strigare nu prea știm cum stă treaba cu acest ulei volatil, el conține între 40-60% carvonă, această substanță fiind un puternic antioxidant ce se regăsește atât în mărar cât și în dafinu și chimen, având efect anti-cancerigen.

Nu degeaba este celebră omleta cu mărar, acesta fiind o soluție perfectă de a savura micul dejun având grijă totodată și de silueta ta.

Mărarul, aliatul siluetei tale

Dacă te preocupă problema surplusului de kilograme, nicio problemă, alege să consumi cât mai des cu putință această verdeață și vei vedea rezultatele în scurt timp.

Are minunata calitate de a ajuta la aplatizarea abdomenului, iar datorită proprietăților sale diuretice împiedică retenția de apă și o elimină pe cea existentă, având acțiune benefică și asupra depozitelor de țesut adipos.

Stimulează buna funcționare a rinichilor

Pentru asta ai nevoie de 4 linguri de suc proaspăt de mărar consumate zilnic timp de 2 săptămâni și astfel calculii, cistitele și infecțiile renale se vor rezolva.

În schimb semințele de mărar te ajută să asimilezi mai bine calciul în organism, mai ales dacă alegi să consumi o linguriță de semințe de mărar împreună cu o cană de lapte.

Având o acțiune benefică și asupra sistemului digestiv, mărarul te va ajuta și în cazul durerilor abdominale, te va feri de colici sau de flatulență.

Are grijă de sistemul nervos

Este considerat ca fiind un bun tonic atât din punct de vedere psihic cât și fizic, fiind un real ajutor în combaterea depresiei. Mai mult de atât te ajută să ai mereu o respirație proaspătă, tot ce trebuie să faci este să mesteci câteva frunze ori semințe de mărar, remediu bun și dacă te confrunți cu dureri dentare.

În plus cantitatea de estrogen conținută de mărar ajută femeile să se bucure de o piele mai frumoasă, fermă și un bust tonifiat.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page