Diverse

DIVERSE | Ce alimente îți accelerează metabolismul

Fiecare are o rată metabolică bazală diferită, adică arde un număr de calorii diferit, în funcție de greutate, înălțime, vârstă. Mișcarea fizică regulată, odihna de 7-8 ore pe noapte, o hidratare bună sunt cele mai simple măsuri pe care le poți lua pentru a-ți accelera arderile de calorii și pentru a preveni îngrășarea.

Cerealele integrale

Aportul crescut de cereale este recomandat în orice dietă. Ovăzul, grâul, orezul, porumbul îți conferă un plus de carbohidrați complecși care accelerează metabolsimul prin echilibrarea nivelului de insulină. Oscilațiile mari ale nivelului de insulină semnalează corpului o nevoie de a asimila grăsimi.

Broccoli

Datorită calciului pe care ți-l aduce în plus un aliment precum broccoli, metabolismul va fi impulsionat să-și accelereze metabolismul. Pe lângă calciu, îți aduce și vitamine: A, C, K, fibre și antioxidanți. Este unul dintre cele mai bune alimente cu efect detoxifiant.

Extrapont

Alte surse de calciu, precum laptele, sarcinele, fasolea albă, portocalele, migdalele, semințele de susan te susțin în lupta cu kilogramele în plus. Un studiu efectuat de specialiști americani a arătat că persoanele care consumă până la 1200 mg de calciu pe zi slăbesc de 2 ori mai rapid.

Ardeii iuți

Cele mai noi cercetări au demonstrat că ardeii iuți pot crește metabolismul cu până la 25%. În general, alimentele iuți te fac să transpiri datorită capsaicinei din compozția lor, care stimulează receptorii durerii din corp. Aceeași substanță accelerează circulația sângelui și rata metabolică ajutând corpul să topească mai repede grăsimile acumulate.

Alături de ardei iute, condimentele cu care dai gust mâncărurilor, piper negru, usturoi, semințe de muștar, te ajută să arzi mai multe calorii, până la 1000 pe zi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page