Diverse

DIVERSE | Dieta bogată în fibre, recomandată adolescenţilor

Adolescenţii care au o dietă bogată în fibre sunt mai mai feriţi de diabet sau de probleme cardiace, arată un studiu recent.

Rezultatele cercetării au mai arătat că adolescenţii consumă de regulă mai puţine fibre decât este necesar. Studiul a fost realizat la Universitatea de Stat din Michigan şi a arătat că dieta bogată în fibre (cerealele integrale, fructele şi legumele) reduce o serie de factori de risc ai sindromului metabolic, precum hipertensiunea arterială, obezitatea şi afecţiunile cardiace.

,,Cercetările noastre au arătat că o dietă bogată în fibre poate reduce riscul apariţiei sindromului metabolic. Fibrele, mineralele şi nutrienţii din alimente sunt necesari pentru sănătatea inimii şi a vaselor de sânge”, a precizat Joseph Carlson, conducătorul studiului.

Din dieta bogată în fibre nu trebuie să lipsească legumele uscate (fasole şi mazăre), fructele proaspete (zmeura, perele, merele) şi cele oleaginoase (migdalele, curmalele, smochinele, arahidele). Mai mult, acest tip de dietă te va face să te simţi mai energic.

Cercetarea va fi publicată în Jurnalul Medical al Asociaţiei Americane de Dietetică.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page