Diverse

DIVERSE | Așa îți îngrijești corect tenul gras!

Tenul gras îți poate da bătai de cap. Iată cum se îngrijește corect, astfel încât să te bucuri de un ten frumos.

Excesul de sebum creează probleme adesea,  indiferent că este vorba de îngrijirea zilnică a tenului sau de fixarea unui machiaj de ocazie.

Respectă câțiva pași simpli și nu vei mai avea niciun fel de problemă cu tenul!

Curăță tenul în profunzime zilnic

Curățarea trebuie să includă un gomaj de calitate, făcut zilnic și în profunzime pentru a îndepărta toate impuritățile și pentru a controla mai ușor secreția de sebum.

Sebumul în exces favorizează apariția inesteticelor coșuri care pot constitui o altă neplăcere.

Indicat ar fi să folosești un demachiant pe bază de ulei cu ajutorul căruia să cureți tenul după care să te speli cu un gel cu acțiune asupra sebumului.

Nu uita de gomaj, care trebuie făcut cu mișcări circulare și blânde de masaj!

Apelează cu încredere la uleiurile pentru ten

Uleiul propriu-zis și toate produsele cosmetice care-l conțin sunt de un real ajutor pentru tenul gras. Folosind uleiul în îngrijirea ta zilnică, pielea va fi bine hidratată și astfel nu va mai produce sebum în exces.

Cele mai indicate uleiuri sunt cele de argan, cocos sau migdale presate la rece. Poți să le folosești atât la demachiere, cât și pentru masarea tenului.

Întotdeauna apelează la baza de machiaj

Baza de machiaj este necesară mai ales dacă te confrunți cu tenul gras. Aceasta creează o punte de legătură între tenul tău și machiajul aplicat, oprind astfel producția de sebum.

Efectul matifiant al bazei de machiaj te va ajuta să acoperi porii, să-i micșorezi și să fixezi mult mai bine machiajul.

Include în trusa ta de machiaj și spray-ul de fixare a machiajului. Acesta se aplică la final, te va ajuta să te bucuri de un aspect matifiant și fresh pe tot parcursul zilei.

Poți să-l aplici din când în când, de câte ori simți nevoia.

Evită produsele ieftine

Obișnuiește-te să folosești produse de calitate. Un fond de ten bun și o pudră profesională vor face întotdeauna diferența. Nu uita de asemenea de zona T a feței, aceasta fiind cel mai expusă la îngrășare.

Pentru a aplica corect fondul de ten apelează la o pensulă și apoi folosește o pudră matifiantă de calitate pe zonele problematice. Pudra se aplică cu ajutorul unui burețel.

Pont

Nu te culca niciodată înainte să te demachiezi, mai ales când știi că ai tenul gras!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page