ImportantLocal

LOCAL | Ansamblul “POIENIȚA” din Vorona a cucerit trofeul Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă de la Tg. Neamț – FOTO

Ansamblul de datini si obiceiuri de iarna POIENITA din Vorona a obtinut trofeul festivalului-concurs national de datini si obiceiuri de iarna care s-a desfasurat in ziua de 2 ianuarie la Tg. Neamt.

La eveniment au participat 20 de ansambluri din zona Moldovei, festivalul fiind organizat de Consiliul Judetean Neamt, Primaria municipiului Tg. Neamt si Casa Culturii ,,Ion Creanga” Tg. Neamt.\

Juriul a avut ca presedinte pe doamna Carmen Nastasa, directorul Centrului pentru cultura si arta ,,Carmen Saeculare” Piatra-Neamt.

Premiul III a fost adjudecat de ,,Sumanarii” din Trifesti, premiul al II-lea de ansamblul ,,Codrii Neamtului” Piatra Neamt, locul I de ,,Arnautii” din Timisesti. In urma unei evolutii de exceptie, cu o costumatie autentica si ireprosabila, tinerii voroneni au cucerit trofeul celei de-a VII-a editii a festivalului. Coordonatorul ansamblului este prof. Dascalu Sergiu – directorul Centrului Cultural Vorona.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page