ImportantLocal

LOCAL | Veste proastă pentru șoferi! Mulți nu vor mai avea voie să conducă

Persoanele care sufera cu inima nu vor mai avea voie sa urce la volan.

Un ordin al ministrului Sanatatii nu mai permite viitorilor soferi sa treaca examenul medical, daca au afectiuni cardiace sau diabetice netratate.

Peste 3,5 milioane de romani sufera de aceste boli, care pot influenta comportamentul la volan.

Daca suferiti de boli cronice sau altfel de boli, trebuie sa veniti cu adeverinta de la medicul de familie. Daca nu, puteti sa completati aici o declaratie pe propria raspundere.

Fisa medicala ar putea deveni un obstacol de netrecut pentru bolnavii de diabet si cei cu probleme cardiace netratate. Autoritatile vor sa le interzica acestora sa mai urce la volan.

Proiectul prevede o lista cu zeci de afectiuni medicale care i-ar putea impiedica pe soferi sa mai urce la volan, iar actul actul administrativ este acum in dezbatere publica.

Ultimele statistici arata ca peste doua milioane de romani sufera de afectiuni cardiovasculare, in timp ce 1,5 milioane au diabet.

 

 

Related Articles

One Comment

  1. Nu bolnavii de inimă sau diabet ucid pe șoselele României.Acestea sunt cazuri foarte rare. Tinerii drogați, cei care conduc sub influența alcoolului, vitezomanii care ignoră regulile de circulație, aceștia sunt adevărate pericole în circulație. Sau noi, ca de obicei,ascundem adevărul sub preș.Așa se procedează și în alte tări?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page