ImportantLocal

LOCAL | ,,Mugurașii” din Vlădeni, la Festivalul de Colinde ,,Leru-i Ler cu Flori de Măr” din Drochia, Republica Moldova – FOTO

La vremea când ecoul colindelor se îngână cu clinchetul clopoțeilor, Grupul Vocal ,, Mugurașii” al Școlii Gimnaziale Nr 1Vlădeni îndrumat de prof. Podariu Onica Daniela și însoțit de prof. Axinte Neculai și Axinte Adrian, a participat la Festivalul de Colinde ,, Leru-i Ler cu Flori de Măr” din Drochia, Republica Moldova, la invitația  Secției Raionale de Cultură. Copiii au dus peste Prut frumoasele colinde românești și au bucurat publicul și prin costumele populare etalate.

În aceeași zi au participat la activitatea ,, Deschide, ușa creștine!” din cadrul parteneriatului ,,Un curcubeu cultural transfrontalier”,  la Liceul Teoretic ,, Mihai Eminescu” din  localitate.

Oaspeții au fost întâmpinați cu tradiționalul colac și sare. Aici s-au cântat colinde de pe o parte și de alta a Prutului, s-au auzit urături, sorcove și alte cântece de Anul Nou. Împreună au cântat ,, Carpații scriind…” pe versurile poetului basarabean Grigore Vieru și muzica prof. Palade Laurențiu, dând startul astfel șirului de manifestări comune propuse a celebra Centenarul Unirii. În luna ianuarie, oaspeții din Moldova sunt așteptați la Vlădeni, pentru a-l sărbători împreună pe marele poet Mihai Eminescu.

,,Aș vrea să-i mulțumesc domnului Costinel Leonte, care a făcut posibilă deplasarea noastră în Moldova pentru a participa la acest festival și totodată pentru a-i  colinda și pe partenerii noștri.”, a declarat Podariu Onica Daniela.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page