Diverse

DIVERSE | 6 beneficii ale consumului de broccoli

Broccoli este o leguma benefica sanatatii si bunastarii organismului. Afla din acest articol care sunt beneficiile sale extraordinare!

Exista numeroase beneficii ale consumului de broccoli pe care multe persoane nu le cunosc. Stim deja ca oamenii se bazeaza foarte mult pe educatia primita de la parinti. Cultura, traditiile si obiceiurile alimentare sunt invatate si preluate de la acestia. Tocmai de aceea, multi oameni nu consuma deloc broccoli la maturitate.

Ce legatura au cele mentionate cu subiectul acestui articol? Ei bine, adevarul este ca broccoli este una dintre cele mai detestate legume de catre copii. Din fericire, exista si oameni care isi schimba parerea de-a lungul timpului sau care au avut norocul de a invata sa consume cu drag aceasta leguma in copilarie.

Indiferent de gusturile fiecaruia dintre noi, broccoli are numeroase beneficii pentru sanatate. Tocmai de aceea, este important sa adaugi aceasta leguma in alimentatie.

Astazi iti oferim ocazia de a-ti schimba opinia cu privire la acest super-aliment si iti prezentam cateva dintre minunatele beneficii ale consumului de broccoli.

1. Beneficii ale consumului de broccoli: prevenirea cancerului
Beneficii ale consumului de broccoli pentru cancer
Unul dintre cele mai importante beneficii ale consumului de broccoli este prevenirea cancerului. Aceasta leguma are efecte anticancerigene datorate continutului sau de potasiu, zinc si vitamine (A, C si E).

Broccoli poate preveni mai multe tipuri de cancer, printre care:

  • Cancerul de col uterin
  • Cancerul de prostata
  • Cancerul renal
  • Cancerul de colon
  • Cancerul hepatic
  • Cancerul mamar

Pentru a te bucura de aceste beneficii, este indicat sa consumi broccoli in stare cruda. In acest mod, efectul de prevenire a dezvoltarii celulelor canceroase este mai puternic.

2. Broccoli are proprietati antioxidante excelente
Broccoli este cunoscut drept unul dintre cei mai buni antioxidanti naturali. Astfel, consumul regulat al acestei legume sprijina lupta impotriva radicalilor liberi.

Broccoli protejeaza organele interne si previne deteriorarea lor prematura.  Antioxidantii din acest aliment sunt concentrati asupra sintezei oxigenului in organism. Printre ei sunt inclusi luteina, vitamina E si beta-carotenul.

3. Intareste sistemul cardiovascular
Beneficii ale consumului de broccoli pentru inima
Daca un aliment contribuie la mentinerea sanatatii inimii si a principalelor artere din corp, este important sa il adaugi in dieta.

Broccoli contine o cantitate ridicata de fibre, un nutrient care intareste sistemul cardiovascular. Preparata la aburi, aceasta leguma impiedica formarea placii pe peretii interiori ai arterelor.

In plus, broccoli ajuta la curatarea colesterolului rau (LDL) din sange.

4. Protejeaza vederea
Pe langa minunatele beneficii ale consumului de broccoli prezentate mai sus, trebuie mentionat faptul ca acest aliment protejeaza vederea. Nutrienti precum vitamina A, beta-carotenul si zeaxantina ajuta la mentinerea sanatatii ochilor.

In principal, broccoli are urmatoarele efecte pozitive:

  • Previne cataracta.
  • Protejeaza ochii impotriva razelor ultraviolete (UV).
  • Previne degenerarea maculara.

5. Este ideal pentru femeile insarcinate
Beneficii ale consumului de broccoli pentru femei insarcinate
Este important ca femeile insarcinate sa adopte o dieta echilibrata pentru a asigura buna dezvoltare si sanatatea bebelusului. Unul dintre alimentele cele mai recomandate in acest sens este broccoli, care ar trebui consumat in mod regulat pe perioada sarcinii.

Broccoli ofera multe beneficii pentru fat, printre care un continut ridicat de:

  • Vitamine (acid folic)
  • Minerale (calciu, fosfor)
  • Proteine
  • Antioxidanti

6. Previne constipatia
Constipatia este una dintre cele mai neplacute afectiuni. Durerea, inflamatia si dificultatea de a elimina deseurile toxice din corp sunt simptome pe care nimeni nu si le doreste si care pot aparea cand te astepti mai putin. In plus, aceasta problema iti afecteaza intregul organism.

Unul dintre principalele beneficii ale consumului de broccoli este chiar tratarea constipatiei. Datorita continutului bogat de fibre, aceasta leguma reduce inflamatiile si faciliteaza eliminarea deseurilor.

Incearca si tu acest super-aliment!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page