ImportantLocal

LOCAL | Măsuri suplimentare pentru polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor de iarnă

În această perioadă, toate structurile operative ale inspectoratului vor adopta măsuri specifice pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, mai ales în zonele cu o fluenţă mare de public. De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional din domeniul silvic.

La nivelul județului Botoșani acționează, zilnic, 220 de politiști, cu aproximativ 70 de mijloace auto din dotarea IPJ Botoșani.

Există, de asemenea, o  colaborare  permanent cu administratorul drumului, pentru ca, în eventualitatea unor căderi de precipitaţii sub formă de zăpadă, cetăţenii să poată fi informaţi în timp real şi util în legătură cu starea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, în astfel de situaţii, se poate lua decizia blocării accesului pe arterele rutiere care riscă să devină impracticabile.

În judeţul Botoşani, căderile de zăpadă din ultimele două săptămâni nu au dus la blocarea drumurilor, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă.

Totuşi, în contextul unor căderi masive de zăpadă, cetăţenii trebuie să fie ei înşişi conştienţi de riscurile la care se expun dacă, înainte de a porni la drum nu îşi echipează în mod corespunzător autovehiculele (anvelope de iarnă, săculeţi cu nisip, lopată, lanţuri antiderapante) şi dacă nu adoptă o conduită preventivă în trafic, adaptată în permanenţă la condiţiile de drum.

Acţiunile desfăşurate de poliţişti în această perioadă au drept scop următoarele:

  • creșterea gradului de siguranță a cetățenilor şi consolidarea parteneriatului cu societatea civilă prin acţiuni preventive şi de comunicare publică;
  • creșterea vizibilității și implicit a autorității Poliţiei Române;
  • prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, de natură contravențională şi penală;
  • prevenirea tulburării ordinii publice pe timpul adunărilor publice, prin prezența activă în zonele aglomerate, inclusiv în zona lăcașurilor de cult în scopul descurajării comiterii de fapte antisociale;
  • asigurarea desfășurării unui trafic normal pe drumurile publice și adoptarea unor măsuri suplimentare, specifice sezonului rece pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere;

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page