Diverse

DIVERSE | Tratamentul cu ulei de rozmarin combate căderea părului

Problema alopeciei până nu demult considerată ca fiind specific masculină, din cauza a mai multor factori printre care și stresul afectează și partea feminină. Îngrijește-ți și mențineți frumusețea părului tău cu ajutorul rozmarinului și vei scăpa de coșmarul alopeciei.

Chiar dacă era considerată o problemă masculină, în ziua de astăzi , imaginea vinde destul de mult, și părul este un element primordial al imaginei de sine și a încrederii în forțele proprii.

În cazul în care ai observat cazuri în familie de alopecie, și vrei să combați acest efect este foarte important să ai grijă la stilul tău de viață și să te folosești de toate remediile naturii pentru a întârzia cât mai mult posibil acest fenomen.

Din ce cauză apare alopecia?

Nu se poate pune această problemă pe seama unei singure cauze, mai mulți factori contribuie la apariția acestui fenomen printre care se regăsesc bineînțeles și factorii genetici, diferite afecțiuni ale pielii, anumite deficiențe nutriționale,bineînțeles și nelipsitul stres, dezechilibrul hormonal sau chiar și anumite efecte secundare la diverse medicamente.

Ca și consecință a îmbătrânirii organismului, odată cu înaintarea în vârstă este posibil să te confrunți cu această problemă și să pierzi o mare parte din podoaba capilară, mai ales că foliculii de păr încep să se micșoreze.

Uleiul de rozmarin, un ajutor veritabil

Aplicat la nivelul scalpului, uleiul de rozmarin ajută la intensificarea circulației sangvine, fapt ce contribuie din plin la menținerea părului sănătos și frumos.

Astfel că, dacă vei alege să aplici la rădăcina firului de păr 10-12 picături de ulei esențial de rozmarin fie în șampon fie în balsam sau poți alege să utilizezi planta în sine.

Pune la fiert 1 litru de apă distilată și adaugă-i 1-2 mâini de frunze de rozmarin uscată și astfel poți să te speli pe cap în fiecare zi cu această infuzie. Doar că infuzia de rozmarin trebuie să stea acoperită 5 ore înainte de a fi folosită pentru a avea rezultate bune.

Nu uita de masajul capilar

Una dintre principalele beneficii ale masajului este că ajută la activarea circulației sangvine, astfel că dacă pui 3-4 picături de ulei esențial de rozmarin, o lingură de ulei de jojoba sau ulei de măsline și eventual aceiași cantitate de ulei de mentă, vei stimula atât circulația cât și procesul de regenerare și creștere a firului de păr.

O dată pe săptămână aplică ulei cald

Nu este deloc o glumă, obișnuiește-te ca o dată pe săptămână să te răsfeți și să ai grijă de fizicul și psihicul tău.

Amestecă 3-4 linguri de ulei de portocale sau de nucă de cocos cu 3-4 picături de ulei de rozmarin și o lingură de ulei de măsline într-un vas . Încălzește acest vas la bain marie până când se încălzește uleiul și apoi aplică-l cu ajutorul degetelor de la rădăcina părului spre vârfuri.

Înfășoară părul într-o folie de plastic și apoi acoperă-l cu un prosop umed cald.

Când acest prosop se răcește, înlocuiește-l cu altul cald și lasă-l așa la abur 30-40 de minute. Poți chiar să scoți folia de plastic ulterior și să pui un prosop uscat pe fața de pernă și să dormi așa, iar dimineață să îți speli părul în mod normal, de preferat cu un șampon fără chimicale.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page