ImportantLocal

LOCAL | Drumarii au pregătit aproape 500 de utilaje pentru lupta cu nămeții din această iarnă

Serviciul de permanenţă instituit la nivelul DRDP Iaşi pe perioada minivacanţei ocazionate de Ziua Naţională a României şi-a dovedit pe deplin eficienţa. Aceasta se traduce în primul rând prin lipsa arterelor blocate pe fondul avertizărilor meteo de ninsori şi viscol, prin numărul de solicitări telefonice din partea participanţilor la trafic onorate, precum şi prin intervenţia operativă a echipajelor de deszăpezire pe arterele cu probleme, conform normativelor în vigoare.

Menţionăm că, în perioada 29 noiembrie, ora 17:00 – 4 decembrie 2017, ora 05:30, la la nivelul celor 8 judeţe din aria de competenţă a DRDP Iaşi – Suceava, Botoşani, Neamţ, Bacău, Iaşi, Vaslui, Vrancea şi Galaţi – au acţionat 197 de persoane, la dispeceratele, serviciile de mentenanţă şi bazele de deszăpezire ale Secţiilor de Drumuri Naţionale. Au fost înregistrate 787 de intervenţii ale autoutilajelor şi au fost răspândite 5.113 tone de material antiderapant, pentru degajarea zăpezii de pe carosabil, dar şi preventiv, pentru a împiedica formarea poleiului.

Toate aceste aspecte au contribuit la asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă pentru turiştii aflaţi în minivacanţa de 1 Decembrie, precum şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.

La momentul actual, starea drumurilor naţionale din judeţele Moldovei este una bună, pe unele porţiuni, în special din zona de munte, circulându-se în condiţii de iarnă. Aceasta nu exclude însă avertismentul nostru la adresa şoferilor de a circula cu mare atenţie pe drumurile publice, cu respectarea normelor rutiere şi dotarea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiţii de iarnă.

În continuare, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie pe drumumurile naţionale din regiunea Moldovei, în bazele de deszăpezire ale DRDP Iaşi sunt pregătite de intervenţie 87 autoutilaje de deszăpezire proprii şi 342 autoutilaje închiriate. De asemenea, avem asigurate stocurile de material antiderapant, respectiv peste 30.000 de tone de sare şi aproximativ 300 tone clorură de calciu.

DRDP Iaşi rămâne la dispoziţia participanţilor la trafic, prin Dispeceratul său – tel. 0232/213168. Informaţii actualizate despre starea drumurilor pot fi obţinute de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum şi de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situaţia Drumurilor Naţionale. Informaţii suplimentare puteţi accesa şi pe https://www.facebook.com/cnadnr/.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page