Diverse

DIVERSE | Navigatul pe internet, viciu dăunător memoriei

Cele mai recente studii în domeniu vin cu noi dovezi despre navigarea pe internet, care afectează în mod negativ memoria.

Oamenii de ştiinţă Betsy Sparrow de la „Columbia University“, Daniel M. Wegner de la „Harvard University“ şi Jenny Liu de la „University of Wisconsin“ au făcut un experiment, care a constat în diverse probe de testare a memoriei.

Participanţii la studiu au fost solicitaţi să răspundă la câteva întrebări dintr-un test online de tip Trivia.

Ce au observat cercetătorii? „Voluntarii nu au făcut niciun efort să-şi amintească răspunsul, pentru că ştiau că-l vor afla puţin mai târziu din rezolvarea pe care o dă tot testul online“, spun experţii.

Cum se aşteptau la această reacţie, oamenii de ştiinţă i-au supus pe participanţii la experiment la o nouă probă. „Dacă punem întrebarea există ţări care au pe steag doar o singură culoare, la ce vă duceţi cu gândul?

La steaguri sau vă gândiţi imediat să daţi o căutare pe internet?

Cum era de aşteptat, răspunsurile au înclinat spre a doua variantă.

După ce au găsit rezolvarea întrebării, ea a fost salvată într-un folder din cinci computere. Mai târziu, la aceeaşi întrebare legată de steaguri, voluntari au demonstrat că nu au reţinut steagurile cu pricina.

Ei au fost surprinşi să constate că oamenii căutau folderul unde a fost salvată informaţia. Folder pentru care nu au întâmpinat probleme în a-l găsi. Iar acest lucru i-a cam bulversat pe cercetători, care au declarat că internetul a devenit principalul nostru sistem de stocare externă a informaţiilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page