Diverse

DIVERSE | Sucul de morcovi vindecă rănile

Printre sucurile de legume proaspete, cel de morcovi se evidenţiază pentru eficienţa sa asupra sănătăţii. Standardele nutriţionale şi benefice ale sucului de morcovi sunt recunoscute de specialişti, ca urmare a conţinutului de vitamine şi minerale. Sucul de morcovi e recunoscut pentru conţinutul de beta caroten, care oferă organismului vitaminele A, B, E şi multe oligoelemente. Morcovii pot fi consideraţi o “mină de aur” pentru sănătate.

Stimulează apetitul şi ajută organismul să se refacă, mai ales în perioada de convalescenţă.

Ajută la menţinerea sănătăţii dinţilor şi a oaselor.

Previne defectele congenitale la nou-născuţi şi scade riscul de complicaţii la naştere.

Îmbunătăţeşte vederea, prin aportul de vitamina A.

Reduce riscul de cancer.

Are proprietăţi antiinflamatorii şi anti-îmbătrânire. Carotenul poate evita procesele degenerative la nivelul celulelor.

Ajută la vindecarea rănilor şi la îmbunătăţirea funcţionării sistemului imunitar.

Precauţii:

– Consumaţi cel mult trei pahare de suc de morcovi pe zi. Permiteţi organismului să asimileze substanţele nutritive.

– Excesul de morcovi influenţează aspectul pielii, care va căpăta o nuanţă galbenă.

– Dezavantajele consumului excesiv al sucului de mircovi sunt: tulburări de somn, tulburări digestive, pierderea poftei de mâncare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page