Diverse

DIVERSE | Condimentele despre care NU știai că te pot proteja de cancer

Condimentele dau gust mâncărurilor, băuturilor și altor preparate din bucătărie. În plus, ele sunt extrem de sănătoase și au fost folosite de secole pentru menținerea unei stări de sănătate și vitalitate.

Condimentele dau gust mâncărurilor, băuturilor și altor preparate din bucătărie. În plus, ele sunt extrem de sănătoase și au fost folosite de secole pentru menținerea unei stări de sănătate și vitalitate.

Iată câteva dintre cele mai sănătoase condimente, care pot preveni cancerul!

Turmeric

Considerat regele condimentelor când vine vorba de a face față cancerului, această mirodenie dă și o culoare interesantă mâncării. Curcuma conține un puternic polifenol, curcumina, despre care oamenii de știință spun că întârzie creșterea celulelor canceroase care cauzează cancer de prostată, melanom, cancer la sân, tumori cerebrale, cancer pancreatic și leucemie.

Piperul Cayenne (piperul roșu)

Capsaicina, compusul activ din ardeiul Cayenne, protejează stomacul de distrugerile provocate prin refacerea mucoasei stomacului și protecția colonului, potrivit unui studiu realizat de Universitatea de Medicină din Pecs .

Beneficiile piperului Cayenne includ, de asemenea, ameliorarea durerii, iar unele studii indică faptul că ar putea ajuta la eliminarea cancerului tot datorită capsaicinei, un compus despre care se crede că ar inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.

Ghimbirul

Ghimbirul, un alt condiment minune, este cel mai bun remediu natural pentru stările de greață și vomă, inclusiv cele din sarcină, date de răul de mașină sau de mare. Este tonic și calmant al sistemului digestiv, ameliorează durerile reumatice și este totodată și anticancerigen. Se folosește în preparatele de pește sau carne pentru o aromă deosebită, iute și răcoritoare. Dar cel mai bine se folosește în ceaiuri, limonade, budinci sau prăjituri.

Oregano

Adăugat mai ales în pizza și în sosurile pentru paste, oregano este un potențial inamic al cancerului de prostată. Format din compuși antimicrobieni, doar o linguriță de oregano are puterea a două cesti de struguri roșii. Quercitina (fitochimicale) din oregano limitează creșterea celulelor maligne din organism și acționează împotriva bolii.

Scorțișoara

Este nevoie doar de o jumătate de linguriță de scorțișoară pudră în fiecare zi pentru a ține la distanță riscul apariției cancerului. Un conservant alimentar natural, scorțișoara este o sursă bogată de fier și calciu.

Chimenul

Ajută digestia, dar beneficiile sale pentru sănătate nu se opresc aici. O plantă cu proprietăți antioxidante, semințele de chimen conțin un compus numit thymoquinone, care împiedică răspândirea celulelor responsabile de cancerul de prostată.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page