Diverse

DIVERSE | Cât de sănătos este orezul cu lapte?

Nu doar o dată când erai copil cereai sau primeai o porție zdravănă de orez cu lapte. Gustul său unic, parfumat îți încânta papilele gustative. Știi cât de sănătos este acest preparat pentru tine și copilul tău?

Dietele sunt astăzi extrem de variate și diversificate astfel încât să te poți regăsi măcar într-unul. Ei bine, celebrul și mult iubitul desert al copilăriei tale este alegerea ideală dacă vrei să consumi un preparat sănătos, dietetic.

Copiii au nevoie de mâncare diversificată

Nu doar pe perioada creșterii ci și în general este indicat ca alimentația ta să cuprindă toată gama de nutrimenți astfel încât organismul să poată avea tot ce îi trebuie pentru a nu se confrunta cu dezechilibre și deficiențe.

În special copiilor ar trebui să eviți să le oferi mâncare dietetică, deoarece pe perioada creșterii ei au nevoie de o alimentație cât mai diversificată care să le susțină toată energia și activitățile lor zilnice.

Orezul cu lapte nu îngrașă

Organismul are nevoie de grăsimi bune pentru a se dezvolta armonios, astfel că lactatele joacă un rol important. De asemenea este nevoie de o cantitate bună de fibre pentru a ajuta sistemul digestiv să funcționeze normal.

Sistemul nervos mai ales la copii are nevoie de grăsimi pentru a se dezvolta armonios.

Cel mai important aspect este înțelegerea diversificării alimentației, și anume că este necesar să ai zilnic două porții de fructe și legume cel puțin, dar și câte un pic din celelalte categorii de alimente.

Orezul cu lapte nu îngrașă atunci când este consumat în cantități mici și se acordă o atenție sporită calității produselor.

Dacă nu adaugi zahăr la prepararea sa, atunci vei obține o gustare ideală pentru orice vârstă.

Orezul în sine este un aliment sațios, sănătos și cu o serie de nutrimenți buni, ajutându-te să menții nivelul coelsterolului sub control, a glicemiei și nu în ultimul rând controlează digestia.

Gătitul în casă este mai sănătos

Față de cerealele din comerț care au un surplus de zahăr și alte ingrediente, orezul cu lapte este întodeauna mai sănătos și mai nutritiv.

Este un desert hipocaloric, mult mai sațios decât orice alt dulce și îți oferă o sursă bună de carbohidrați în funcție de modalitatea în care îl prepari.

Poți să eviți zahărul de tot și să îndulcești acest minunat desert cu puțină dulceață făcută în casă sau sirop de arțar.

O altă variantă de a-l îndulci este să îi adaugi o mână de stafide ce le-ai lăsat în prealabil la îmnuiat în un pic de lapte cald. Astfel vei beneficia de și mai mulți nutrimenți și nu vei mai fi tentat să adaugi o cantitate mai mare de zahăr.

Practic, tocmai cantitatea de zahăr și conservanți este problema alimentelor din comerț. Preparând mâncarea în casă, vei avea controlul asupra ingredientelor, condimentelor și mai ales asupra porțiilor.

Când vine vorba de orezul cu lapte alege să îl aromatizezi cu esență de vanilie, aceasta va tăia pofta de dulce și nu vei mai fi atât de tentat să îl îndulcești mai mult decât este cazul.

Poți să optezi de asemenea pentru a folosi laptele de migdale, de orez, de soia și astfel să diversifici un pic mai mult alimentația ta din punct de vedere nutritiv.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page