Diverse

DIVERSE | Oprește căderea părului cu brusture

Brusturele, cunoscut şi sub denumirea de captalan, este un adevărat leac pentru sănătate. Are proprietăţi detoxifiante, antioxidante şi antibacteriene, fiind util în prevenirea şi tratarea diabetului, tulburărilor hepatobiliare și a bolilor reumatice. 

Pe cât este de ușor de procurat, pe atât este de valoros din punct de vedere terapeutic. Planta are tulpina bine dezvoltată, groasă și ramificată, ce poate atinge 2 m sau mai mult. Frunzele sunt foarte mari, cărnoase, de un verde închis. Rădăcina de brusture este elementul principal utilizat în medicina naturistă.
Brusturele se poate consuma sub formă de ceai, decoct, tinctură sau poate fi găsit sub formă de suplimente.
Combate diabetul
Rădăcina de brusture este recomandată celor care suferă de diabet, deoarece are proprietatea de a scădea zahărul din sânge. Acțiunea hipoglicemiantă a plantei se datorează conținutului foare ridicat de inulină. De asemenea, reduce producerea de glucoză la nivel hepatic și stimulează secreția de insulin din celulele pancreatice.
Decoctul din rădăcină de brusture se prepară din 2-3 lingurițe de rădăcină măcinată și se fierb în 200 ml apă până se pierde o treime din apa adăugată. Se strecoară și se împarte, de regulă, în 2 porții. Se bea dimineața și seara.
Tratează infecțiile urinare și renale
Brusturele conține poliacentilene, substanțe cu rol antibiotic în organism, care tratează cu succes afecțiuni precum cistita, nefrita, infecțiile urinare. Pentru prepararea ceaiului ai nevoie de 2 lingurițe de rădăcină măcinată la o cană cu apă. Se poate bea atât cald, cât și rece, câte 2 pahare pe zi.
Opreşte căderea părului
Brusturele este folosită în tratamentul contra alopeciei, deoarece preparatele pe bază de brusture încetinesc și chiar opresc căderea părului. De asemenea, combate și mătreața. Pentru căderea părului ¬ se folosește decoctul de brusture, combinat cu cel de frunze de urzică. Cu acest preparat îți clătești părul.
Alungă acneea
Brusturele ajută la tratarea celor mai frecvente infecţii ale pielii, cum ar fi acneea, furunculoza sau cuperoza. Este una dintre plantele cu cel mai puternic efect antimicrobian, datorită conţinutului de arctiozidă, o substanţă al cărei efect în organism este comparabil cu al penicilinei. Brusturele este eficient în consum intern, sub formă de ceai. Se prepară din rădăcină de brusture și de cicoare, 30 g de amestec la un litru de apă. Se fierbe timp de 5 minute, se strecoară și se bea pe parcursul unei zile.
Te ajută să slăbești
Ceaiul de brusture este un adjuvant de nadejde în curele de slăbire, datorită proprietăților detoxifiante sau depurative pe care le are. Combate constipația și problemele digestive, elimină toxinele din corp și previne formarea straturilor adipoase.
Știai că…
rădăcina de brusture este considerată una dintre cele mai sigure plante pentru sănătate? Până în prezent nu s-au descoperit efecte secundare ale acesteia în organism.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page