ImportantLocal

LOCAL | Ministrul Justiției a dat semnalul: câți deținuți ies mâine din penitenciare

Mâine intră în vigoare legea care prevede că la 30 de zile executate în penitenciar, în condiții necorespunzătoare, deținuții primesc o scădere cu șase zile a perioadei de detenție, a anunțat pe pagina de facebook ministrul Justiției, Tudorel Toader.

“Comisiile din penitenciare sunt pregătite, au făcut toate calculele pentru a vedea care dintre deținuți beneficiază direct de punerea in libertate, iar joi vor fi deținuți care vor fi puși în libertate, dupa care tot prin intrarea in vigoare a legii foarte mulți vor putea solicita eliberare condiționată”, a adaugat  Toader.

Tocmai pentru acesta, pe 20 octombrie ministrul Justiției i-a convocat pe toți directorii de penitenciare și judecătorii din comisiile speciale pentru a dezbate legea și pentru a da “o interpretare, cea corectă, unitară”, a declarat Toader la CSM.

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat, miercuri, la Parlament, că există un plan coerent privind condiţiile din închisori, urmând ca în noiembrie să meargă la Curtea Europeană pentru a prezenta foaia de parcurs, aşa cum a recomandat CEDO.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page