Diverse

DIVERSE | Cum să scapi de anxietate și depresie

Dopamina este direct răspunzătoare pentru starea ta de bine. Aceasta este un neurotransmițător care ajută creierul să controleze nivelul plăcerii și centrul de recompensă care reglează emoțiile și mișcările corpului. Totodată, dopamina îți afectează percepția, de aceea, dacă dorești să fii fericită, trebuie să o menții la valori normale. Iată 5 metode prin care poți crește nivelul acesteia fără medicamente!

1. Spune nu dependențelor de orice fel

Fie că este vorba de dependența de tutun, alcool, fie că este vorba de dependența de cumpărături, acestea te ajută să obții doar satisfacție imediată, temporară. Chiar dacă vei uita pe moment de probleme, aceste obiceiuri nu te vor ajuta să le rezolvi. Pentru a scăpa de ele, soluția este să îți umpli ziua cu activități care să te ajute să crești și să te dezvolți ca om. O altă soluție eficientă este aceea de a merge direct la cauză, identificând traumele care au dus la apariția acestei adicții.

2. Dezvoltă-ți creativitatea

Creativitatea te ajută să sporești nivelul dopaminei, ajutându-te să intri cu ușurință într-o stare în care te poți încărca cu energie pozitivă. De exemplu, poți face poze oamenilor și peisajelor care te inspiră sau poți picta, dansa, cânta, găti, orice îți face plăcere. Nu trebuie să o faci precum un profesionist, ci doar să te deconectezi de la mintea ta și să te relaxezi într-un mod plăcut, care te inspiră să fii fericită. Nu te critica și nici nu te compara cu alții.

3. Spune da mișcării

Sportul este o activitate prin intermediul căreia te poți exprima și indiferent de activitatea pe care o vei alege, nivelul dopaminei, al endorfinei și serotoniei vor crește. Acest lucru te va ajuta să te eliberezi de stres și să te simți bine. Fă mișcare ori de câte ori poți, sporindu-ți atât starea de bine, cât și sănătatea. Corpul tău va deveni mai puternic și vei avea mai multă energie, încât vei putea face față provocărilor mult mai ușor.

4. Sporește cantitatea de tirozină

Nu atât de cunoscută, dar foarte importantă, tirozina este una dintre substanțele chimice care ajută la producerea dopaminei. Aceasta este unul dintre cei 22 de amino acizi folosiți pentru stocarea proteinelor în corp. Există o gamă variața de alimente care conțin tirozină, precum: alunele, banalele, avocado, ceaiul verde, ciocolata și pepenele verde.

5. Curăță-ți organismul

Atunci când corpul este încărcat cu toxine și bacterii, atât sistemul imunitar, cât și psihicul au de suferit. Înlocuiește măncarea nesănătoasă, de exemplu prăjelile, alimentele grase și mâncarea de tip fast-food cu legume și fructe proaspete. Acestea vor asigura organismului toate substanțele nutritive de care are nevoie și te vor ajuta să te simți mai bine.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page