ImportantLocal

LOCAL | Botoșănean decedat în Italia. Familia nu are bani pentru repatriere – „Ajutați-ne să ne aducem tatăl mort acasă!”

Florin Constantin Bainceanu din Flămânzi, județul Botoșani în vârstă de numai 34 de ani a decedat ieri în Italia. Era singurul din familie care muncea pentru a-și întreține cele două fetițe bolnave și pe soția sa, care se ocupă de fetițe.

Familia, deja împovărată de nevoi și cheltuieli, nu are nicio posibilitate financiară pentru a-i transporta în țară corpul neînsuflețit, spre a-i putea fi alături pe ultimul drum și pentru a-l îngropa în pământul natal, astfel încât cele două fetițe bolnăvioare să-și poată plânge tatăl la căpătâiul unui mormânt.

Maricica, soția lui Florin și cele două fetițe ale lor.

Florin a murit ieri dimineață, 12 septembrie 2017. Sâmbătă seara căzuse pe scările casei în care locuia și se lovise grav la cap intrând în comă. A fost dus de urgență la spitalul din Grosetto dar ieri, la spitalul din Siena unde fusese transferat, Florin s-a dat învins și a pierdut lupta cu viața. Dumitru, colegul său, povestește: „Am fost coleg de muncă cu Florin, trebuia să venim acasă, mai erau câteva ore să vină microbuzul după noi și el a vrut să coboare scările de la etaj pentru a merge la baie și a alunecat pe scări, s-a lovit la cap și a făcut comoție cerebrală. După trei operații a decedat la spitalul din Siena. Noi am ajuns cu bine în țară dar de el am aflat și eu ieri, la ora 15.00, că a decedat în urma căzăturii suferite.”

O poveste tristă, care se poate întâmpla oricărui dintre noi și care găsește o familie în impas, pentru că cine are atâția bani la îndemână de la o zi la alta? Minim 2,500 de euro au nevoie pentru a-l duce pe Florin acasă, la Flămânzi, iar suma este mult peste posibilitățile familiei. De aceea, soția, cu cele două fetițe de 9 luni și 6 ani alături, face un apel disperat către toți cei care îi înțeleg durerea: „Ajutați-mă să-mi aduc tatăl fetițelor mele acasă!”, potrivit rotalianul.com

Pentru toți cei care vor să o ajute, Maricica le pune numărul ei de telefon la dispoziție:

  • 0040 753 376 24 27;

De asemenea, s-a deschis un cont bancar în care se pot face donații:

  • Cont în lei       RO36RNCB0045152411200001;
  • Cont în euro    RO09RNCB0045152411200002

Conturile au fost deschise la Banca BCR, filiala Flămânzi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page