Diverse

DIVERSE | Fructele cu cel mai mare conținut de zahăr

Fructele sunt recomandate a se consuma în stare crudă, însă unele au o cantitate foarte mare de zahăr și ar trebui consumate cu moderație.

Fructele oferă o doză importantă de vitamine,substanțe nutritive și apă. Este indicat să le consumăm în starea lor naturală și mai ales în prima parte a zilei pentru a ne putea bucura de energia furnizată.

Însă anumite fructe conțin o cantitate mare de zaharuri care pot dăuna sănătății tale mai ales dacă le consumi zilnic și în cantități mari.

Fructele confiate, bombe calorice

Mănâncă la discreție mere și struguri însă nu în varianta de compot sau dulceață.

Atenția trebuie îndreptată mai ales asupra curmalelor care îți furnizează în jur de 27 de grame de fructoză și glucoză în doar 100 de grame de fruct proaspăt.

Dacă ești la dietă și vrei să reduci cantitatea de zahăr, curmalele nu sunt tocmai alegerea cea mai bună. Conțin zahăr în cantitate dublă față de celelalte fructe care au aceleași proprietăți nutritive, mai ales dacă acestea sunt confiate, cum se regăsesc cel mai adesea pe rafturile magazinelor.

Smochinele și bananele au un conținut de zahăr de pănâ la 20% la 100 de grame, în timp ce merele, prunele sau perele ajung în funcție de soi până la maxim de 15 % fructoză oferită organismului uman la 100 de grame de produs.

Citricele, cea mai bună alegere

Considerate ca fiind cele mai sănătoase fructe, mai ales datorită cantității mari de vitamina C pe care o oferă, citricele ajung să îți ofere un maximum de 10% conținut de zahăr. Acesta fiind cel mai mic nivel de zaharoză de care poți avea parte consumând fructe.

Lămâile, grepfrutul, kiwi sunt recunoscute ca fiind un aliat împotriva surplusului de kilograme și a indicelui glicemic.

Piersicile, parfumate și fără zahăr

Dulci, zemoase, parfumate dar cu un nivel redus de zahăr sunt recomandate a fi consumat inclusiv de persoanele care suferă de diabet. În plus, ele reprezintă o doză bună de fibre solubile care prelungesc senzația de sațietate și au un gramaj semnificativ de magneziu, vitamina A și C, nutrimenți care le recomandă pentru a te putea bucura de o imunitate și vedere bună.

Interzise în gastrită

Cei drept pe cât sunt de sănătoase și pline de vitamine pe atât sunt de periculoase mai ales dacă suferi de gastrită deoarece acestea pot înrăutăți situația ta.

Alege să consumi fructul proaspăt cu tot cu pulpă și mai puțin în varianta de suc pentru a te bucura în totalitate de fibrele lor, iar în cazul sucului preparat acasă nu uita să adaugi și o măsură de apă în el pentru a nu influența calitatea sucului gastric.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page