ImportantLocal

LOCAL | Drept la replică: D.R.D.P. Iaşi îl contrazice pe Cristian Achiței în legătură cu administrarea drumurilor naţionale din judeţul Botoşani

Urmare a declaraţiilor făcute într-o conferinţă de presă de către dl Cristian Achiţei, deputat PNL de Botoşani, în ziua de 7 septembrie 2017, vă rugăm să publicaţi şi necesarele precizări cu privire la informaţiilea furnizate.
În perioada 2012 – 2017 au fost aduse schimbări esenţiale în administrarea drumurilor naţionale din judeţul Botoşani.

Amintim aici câteva dintre ele:
-Modernizarea la nivel European a drumului naţional DN 29, sectorul Suceava – Botoşani;
-Îmbunătăţirea structurii rutiere prin turnarea de covoare asfaltice pe 130 de kilometri, din cei 397 aflaţi în administrarea SDN Botoşani, astfel:
-56,26 km pe DN 29, sectorul Botoşani-Săveni-Manoleasa,
-39 km pe DN 29A, sectoarele Dorohoi-Hudeşti şi Darabani-Horodiştea,
-21,5 km pe DN 29B, sectorul Cucorăni-Dorohoi,
-8 km pe DN 28B, sectorul Cotu-Flămânzi,
-2,46 km pe DN 24C oraşul Ştefăneşti,
-2,5 km pe DN 29E, Stânca – Vama Stânca Costeşti.
Executarea lucrărilor de pietruire, înlocuire podeţe, realizare şanţuri şi rigole noi pe DN 24C, ceea ce a permis trecerea la o nouă etapă de modernizare;
Reparaţii asfaltice la carosabil şi ale degradărilor drumurilor;
Înlocuirea autoutilajelor din dotarea SDN Botoşani cu altele noi şi moderne în scopul realizării unor lucrări de întreţinere calitativ superioare;
Pentru modernizarea drumului naţional DN 24C a fost elaborat Studiul de fezabilitate revizuit pentru “Modernizarea DN 24C, km 106+650 – km  142+250, Manoleasa Rădăuţi – Prut”. În prezent documentaţia este avizată în Consiliul Interministerial şi se pregăteşte proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, după care se va promova în execuţie turnarea a două straturi de covoare asfaltice.
Pentru Modernizarea DN 28B s-a elaborat  Expertiza Tehnică şi s-a reactualizat Studiul de Fezabilitate pentru “Modernizare DN 28B, Tg. Frumos – Botoşani, km 0+000 – km 76+758”. Proiectul a fost analizat în CTE-CNAIR SA, au fost agreate soluţiile tehnice şi s-au solicitat completări cu privire la siguranţa circulaţiei. Completările cerute vor fi transmise de către proiectant în două săptămani.
Pentru modernizarea drumului naţional DN 29D, s-a elaborat Studiul de Fezabilitate pentru “Modernizare DN 29D Botosani – Ştefăneşti, km 2+800 – km 18+500 şi km 21+800 – km 48+146”. Documentaţia a fost analizată în CTE-CNAIR SA, au fost agreate soluţiile tehnice şi s-au solicitat unele completări cu privire la siguranţa circulatiei; Proiectantul a efectuat completările solicitate care vor fi definitivate şi transmise săptămâna viitoare.
Pe lângă proiectele amintite, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi pregăteşte şi Programul lucrărilor ce vor fi executate în perioada 2018 – 2020. În acest sens, pentru drumurile naţionale din judeţul Botoşani, este în lucru o procedură de achiziţie unde sunt prevăzute lucrări de aşternere covoare, tratamente bituminoase şi şlamuri pe o lungime de 146 km. Avem convingerea că şi acest program va fi realizat la maxim, aşa cum a fost realizat şi programul aprobat pentru perioada 2015 – 2017.
Acestea sunt câteva informaţii care demonstrează că afirmaţiile politice ale dlui deputat Cristian Achiţei, atât cele de ieri, cât şi altele din alte ocazii, sunt doar încercări de manipulare şi denigrare a imaginii breslei constructorilor, din care a făcut parte şi dumnealui.
Dintr-o analiză obiectivă a importanţei acordate drumurilor naţionale din judeţul Botoşani se poate constata că aici sunt rezultate net superioare celorlalte judeţe din Moldova, ceea ce demonstrează sprijinul de care s-a bucurat în ultimii cinci ani din partea conducerii Guvernului României, a Ministerului Transporturilor, C.N.A.I.R. S.A. şi în consecinţă şi a D.R.D.P. Iaşi.

Related Articles

One Comment

  1. Laudă de sine,Nu miroase…..bine.Despre starea catastrofală în care se prezintă drumurile județene,Nu comunicații nimic?Guvernul a făcut rectificare pozitivă luand 600 miliarde de lei de la Transporturi.La ce să ne mai aşteptăm?Ruşine mare d.lor.Aveți?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page