EvenimentImportantLocal

EVENIMENT | Zilele Oraşului Ștefănești la cea de a VI-a ediție – FOTO

Primăria şi Consiliul Local au organizat în week-endul care tocmai s-a încheiat cea de-a VI -a ediţie a Zilelor Oraşului Ștefănești.

Ziua de sâmbătă a fost dedicată tinerilor, iar pe scenă au urcat: Celia, Ciro de Luca şi MCDJ_ M, iar printre  surprizele pregătite de către organizatorii evenimentului s-a regăsit și o Espuma party. Peste 1.000 de oameni au venit să se distreze şi să urmărească spectacolul din prima zi.

Duminică manifestările au debutat în sediul Primăriei unde primarul oraşului Ştefăneşti a premiat cele 13 cupluri de aur ale oraşului.

“Am ajuns la a şasea ediţie a Zilelor oraşului Ştefăneşti. Am început cu seara tineretului. Astăzi am programat Nunta de Aur şi am premiat 13 cupluri care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Ulterior, avem vizita unei delegaţii din Republica Moldova cu care ne-am înfrăţit după care are loc spectacolul”, ne-a spus Florin Buţura, primarul oraşul Ştefăneşti.

Tot duminică a fost semnat protocolul de înfrăţire cu primarul din satul Cornova, raionul Ungheni, Republica Moldova, unde cele două localităţi doresc să demareze proiecte transfrontaliere prin care ambele localităţi să atragă fonduri pentru a se putea dezvolta.

“Avem doi naşi care ne-au ajutat să facem înfrăţirea. Este un eveniment foarte important când ai un frate mai mare care poate să te ajute în implementarea multor proiecte. Prin această înfrăţire vom apela la proiecte europene iar asta înseamnă foarte mult pentru Republica Moldova la momentul actual. Nevoile localităţilor din Republica Moldova sunt ca în România, drum, apeduct, canalizare”, a declarat Ştefan Roşca, primarul satului Cornova, raionul Ungheni.

“Este prima înfrăţire cu o altă localitate. Aşteptăm fondurile europene. Sperăm într-o colaborare foarte bună şi avem încredere că vom reuşi să atragem cât mai mulţi bani europeni pentru a ne putea dezvolta”, a spus Florin Buţura, primarul oraşului Ştefăneşti.

Cu această ocazie, ediții au organizat o colectă de produse neperisabile care vor fi donate unor persoane singure care au probleme de sănătate şi care nu beneficiază de niciun sprijin. Primii donatori au fost angajații Primăriei.

În parcul din Stefănești s-au adunat, duminică, sute de persoane pla spectacolul oferit de Ansamblurile din Ştefăneşti, Durneşti şi Truşeşti, Constantin Petrescu, Marius Zgîianu, Carmen Cornaci, Elena Mândrescu, Valentina Tipa Lulciuc și pe cei de la Los Anonimos.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page