Diverse

DIVERSE | Știai că prea multă cafea slăbeşte inima?

Chiar şi alimentele considerate sănătoase ne pot îmbolnăvi dacă nu ţinem cont de sensibilităţile organismului nostru.

Specialiştii cotidianului german “Bild” ne spun ce alimente nu sunt bune pentru toată lumea. Citiţi astăzi de ce trebuie să ne ferim de chipsuri şi cine are interzis la mierea de albine.

Cafea

Prea multă cafea poate provoca tremurături, nelinişte sau chiar aritmii cardiace şi probleme la stomac. Dacă beţi multă cafea în mod regulat şi renunţaţi brusc la acest obicei, este posibil să vă confruntaţi cu câteva dintre simptomele dependenţei, precum durerile de cap. Substanţe asemănătoare se găsesc şi în ceai sau cacao.

Miere

Mierea este, categoric, interzisă sugarilor. În procesul de prelucrare, este posibil ca în miere să ajungă bacterii foarte periculoase pentru bebeluşi, care pot bloca intestinul. Acestea pot ajunge şi în sistemul circulator, paralizând muşchii.

Chipsuri de cartofi

Procesul de fabricare a acestor gustări crocante favorizează creşterea nivelului de acrilamidă (substanţă chimică ce se formează natural, în alimentele bogate în carbohidraţi, după ce sunt încălzite).

Efectele acestei substanţe asupra genotipului uman nu au fost suficient analizate. Studiile pe animale au demonstrat însă o influenţă cancerigenă. De aceea, este recomandat să consumaţi produsele de acest fel cu moderaţie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page