Diverse

DIVERSE | Cum să scapi de herpes folosind remedii naturiste

Îți dorești să descoperi un tratament rapid pentru a scăpa de herpes? Există remedii naturiste pe care le poți folosi, dar acest lucru nu exclude vizita la specialist pentru a afla ce anume a provocat herpesul.

Herpesul este o afecţiune virală pe care o poate contacta oricine şi se caracterizează prin apariţia unor vezicule mici pline cu lichid la nivelul buzelor. Aceste erupții neplăcute ale pielii, cauzate de virusul Herpes simplex, pot fi consecința unei răceli, dar sunt declanșate, de obicei, de stres fizic sau emoțional. Femeile fac des herpes în perioada de menstruație.

Odată contactat, virusul rămâne în organism și apare când ți-e lumea mai dragă, sub forma veziculelor dureroase și cu totul inestetice.

Se transmite prin contact direct

Virusul se transmite prin contact direct între veziculele persoanei cu erupție și pielea celuilalt, chiar dacă nu are zgârieturi sau răni. Prin contact indirect, cum ar fi folosirea aceluiași ruj, se transmite mai greu dar e posibil și de evitat.
Dacă ai intrat în contat cu cineva infectat nu vei ști dacă ai luat virusul decât după ce îți faci analize fiindcă se poate manifesta oricând în timp.

Chiar dacă nu provoacă erupții, virusul există în salivă și se poate transmite partenerului prin sărut. Ca să te protejezi, poți opta pentru tratamente naturiste, dar acestea sunt o solutie pe termen scurt.

Ca să acționezi rapid, poți încerca să scapi de umflătura nedorită cu remedii naturiste, pe care sigur le ai prin casă. Mai jos găsești lista completă a acestor remedii simple, rapide și eficiente.

Ulei de măsline

Este bogat în antioxidanți și este unul dintre cele mai bune remedii naturiste în cazul unui herpes. Ia 1 cană de ulei de măsline, încălzește-l într-o cratiță, adaugă câteva picături de ulei esențial de lavandă și ceară naturală de albine. Amestecă bine, iar după ce s-a topit și ceara, oprește flacăra și lasă preparatul să se răcească. Folosește crema rezultată pe zonele cu herpes.

Săpun şi apă caldă

Poate părea ciudat că sunt incluse la remediile naturiste, însă acest lucru se datorează faptului că o mulțime de femei se tem să atingă zona infectată cu herpes, probabil, de teamă să nu agraveze situația. De fapt, cu cât zona este mai curată, cu atât herpesul va trece mai repede.

Echinacea

Echinacea este o plantă medicinală ce nu ar trebui să lipsească din nicio locuință. Are proprietăți antivirale și este bună pentru sistemul imunitar. Poți folosi florile, frunzele, rădăcina pentru a face ceai sau suc.

Usturoi

Luptă împotriva virusurilor, este antibacterian și antimicotic. Pisează câței de usturoi, apoi pune o cantitate dublă de untură curată. Pune ingredientele la bain marie timp de 3 ore până când obții o pastă densă, strecoară, apoi lasă la răcit.

Gheaţă

Cea mai simplă metodă de tratare a herpesului acasă este gheața. Niște gheaţă sigur ai prin congelator, aşa că, piseaz-o bine, pune-o într-o punguță de plastic şi învelește-o într-o cîrpă de bumbac. Această compresă trebuie aplicată preț de 10-15 minute pe herpesul care te supăra şi îți va dezumfla zona, scăpându-te de mâncărime. Poți repeta procesul de câte ori pe zi vrei, până dispare.

Cafea

Această metodă naturistă este eficientă, în special, împotriva herpesului din cavitatea bucală (care poate fi şi cel mai neplăcut dintre toate) şi în jurul buzelor. Nu trebuie decât să prepari sau să cumperi o cafea neagră, tare, fără zahar sau lapte şi să plimbi o înghițitură prin gură sau să îți înmoi buzele în ea. Procesul trebuie repetat de două ori pe zi.

Miere

Mierea este dulce şi în tratarea naturală a herpesului, mai ales aceea polifloră. Cu cât mierea este mai proaspătă, cu atât mai eficientă va fi. Iar tu trebuie doar să o aplici direct pe herpes, de 3-4 ori pe zi.

Știai că …

…90% din populația adultă are anticorpi pentru acest virus? Prin urmare, poate fi contactat, apoi acesta se poate menține inactiv în organism toată viața. Dacă purtatorul nu face boala nu înseamnă că n-o poate transmite altcuiva.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page